You've been killing me since you said hello

Nu har jag fixat mina naglar. Jag orkade inte gå och kolla efter skor, var så himla trött.. Klev ju upp vid 4 imorse och började plugga direkt, och nu känns ögonlocken tunga som bly. Vill bara sova egentligen, men har viktigare saker att göra.


Snart är det vår ❤️

Min mormor fyllde 81 förra tisdagen, så på imorgon åker jag och mamma dit och hälsar på och säger grattis :) Mormor och hennes man åker tillbaka till Spanien om en vecka. Jag vill åka dit snart igen och hälsa på, skulle vara skönt med semester!

Idag ska jag umgås med en vän, vi ska åka iväg och fixa mina naglar och kolla runt i lite affärer. Jag kanske hittar ett par nya skor? :) Snart är ju våren här, och nya skir behövs alltid då! Längtar tills det blir varmare ute, när man kan gå i tunnare kläder och snygga vårjackor.



Pluggdags

Igår var allting kaos i mitt huvud. Eller ja, det var väl inte bara igår, det är kaos hela tiden. Jag önskar att allting bara kunde lösa sig på bästa möjliga sätt för alla inblandade.


Jag ska ägna hela min dag åt att plugga, iallafall den del som är kvar. Det är så intressant med palliativ vård! Får sån beslutsångest bara, för ena stunden vet jag vad jag vill göra efter skolan och i nästa stund har jag ingen aning. Livets stora frågor, vet ni...


En ovanligt vanlig fredag.

Idag har jag haft telefonjour typ. Tusen samtal och bråkbråkbråk. Humöret var på topp först, men det blev bara sämre och sämr och nu ligger det någonstans nere på botten och dinglar. Jag orkar inte göra någonting idag egentligen, but I have to.



Jag har tusen saker att göra. Jag ska åka och handla, städa och plocka och fixa, duscha, sminka mig.. Blä.


Tisdag 26/1-16


You try to play his games but
Then you're the one who's being confusing.
He'll keep using that old line,
You could just tell me you don't have the time.
But no, you wanna leave me hanging.
What's the point in all of my waiting?

Det blågula varuhuset


Ni vet när man säger att man ska åka till IKEA? Oc så säger man "jag ska BARA handla galgar."... Och så kommer man ut med tusen andra grejer. Well.. I did it today. I samma veva nådde min bacillskräck en helt ny nivå. Någon människa hade slängt ett färdigtuggat tuggummi på MINA saker. Dör.



Klänningsretur

Jag beställde hem två klänningar från Nelly.com som jag hämtade ut igår. Usch. Jag har beställt klänningar därifrån förut och dom har alltid suttit jättekonstigt, vilket såklart resulterat i att som skickats tillbaka.. Samma med dessa.
Så, jag får väl helt enkelt ge mig ut i någon butik och kika runt istället - trots att jag avskyr att gå i affärer.


Då gör du rätt. Eller helt fel.


Snart är det löningsdags! Det betyder egentligen bara massa tråkiga saker, som t.ex.... Storhandling. Betala räkningar. Betala ännu mer räkningar. Och betala hyra. En skyhög jäkla hyra. Boring. Jag har äntligen skrivit en ordentlig inköpslista, tror det är första gången jag gör det? Vi får väl se hur det går för mig att springa runt i affären och försöka följa den..

Dom senaste dagarna har jag ätit soppor. Korvsoppa, linssoppa, spenatsoppa och idag köttfärssoppa. Soppa är en väldigt underskattad maträtt. Tänkte göra en broccolisoppa imorgon eller på tisdag, det har jag aldrig gjort förut. 👍🏻


Nu flyter livet på i lagom takt. Det är fortfarande tusenmiljonermiljarder saker jag undrar över, men jag vill inte ha svar. Det är bättre att leva i ovisshet än att få ett svar man inte vill ha. Typ. Så jag väljer att ha det såhär en stund till.

Jag önskar du fick se mig


Jag kände mig skitfräsch när jag vaknade imorse, dock dog den känslan i princip direkt. Jag råkade få syn på mig själv i spegeln 😂 Håret stod åt alla håll och kanter och jag såg mer död än levande ut. Mamma klev upp ganska snart efter att jag skrivit förra inlägget. Hon var inte så glad på mig... "Du är så trög, Sandra! Jag sa ju åt dig att gå och lägga dig i sängen, 'jag ska bara vakna först' sa du då. Hur kan du vara så trög?" Haha, stackars tant. Jag somnade snabbt igår och för första gången på hela veckan har jag sovit länge. Men, känner mig verkligen inte utvilad. Jag skulle vilja sova flera timmar till, sova bort hela helgen och sen vakna upp på måndag morgon och känna att livet ändå är rätt okej.

Och så önskar jag att allt annat bara var en jävla dröm, att jag är med i någon dålig jävla B-film eller så. Tänk vad svårt det ska vara..


Lördag 23/1


Jag somnade tidigt igår och vaknade tidigt idag. Så sjukt inte utvilad! Jag somnade på soffan, och jag har ett vagt minne av att mamma ville att jag skulle flytta på mig och gå och lägga mig i min säng istället. Men ikke.
När jag vaknade gick jag upp och plockade fram grejer till lunchen direkt, ska göra korvsoppa idag 😍 So lovely.

Jag ska sätta mig och plugga tills mamma vaknar.. Trots min obefintliga motivation. 👋🏻



Sometimes


I did it again.
Jag satt uppe länge igår och pluggade, tror klockan var runt halvtvå innan jag gick och la mig. Sen vaknade jag sjukt tidigt imorse, hade tusen saker att fixa med. Och, hör och häpna! Jag fick tamejfan allting gjort. Typ.

Kugghjulen är igång ordentligt nu. Jag förstår inte så mycket, men jag tänker och tänker. So typical me. Jag har så svårt att läsa människor, svårt att tyda den enklaste mening som sägs - trots att det egentligen inte är något speciellt. Jag överanalyserar precis allting, blir galen på mig själv!


Tänk om jag kunde låta bli någon gång.


Vi behöver också omvårdnad




Tyvärr är det alltför många arbetsgivare som ser varje arbetad timme som pengar. Dom ser inte allt vi gör för den vi är hos. Och när det krisar på jobbet och för många är sjuka samtidigt, vem ringer dom då? Jo, den som alltid säger ja. Och när denne säger nej, tredje gången i rad, då blir dom besvikna. För arbetsgivaren tror att allt handlar om att personalen vill tjäna extrapengar, men det är inte alltid så. Så många gånger jag har stannat kvar hos brukaren en extrastund, bara för att jag vill.. Inte för att få ut något annat än den härliga energi brukaren sprider runt omkring sig.

Jag ångrar inte en sekund att jag valde det här yrket. Även fast jag är så trött så ögonen går i kors och trots att ryggen värker mer än någonsin.
Tack!




Det där med känslor och sånt.




Är det inte märkligt hur ens känslor inte styrs av personen som har dom? Jag har alltid haft lätt att falla handlöst, bli sådär galetjävlakär som man kan bli ibland. Jag tror att mina känslor styrs av första intrycket hos en person. Jag vet, av erfarenhet, att en person som gör allt jag säger - som hoppar när jag säger hoppa - det är inte en person för mig. Egentligen. Men ändå lyckas jag alltid falla för just den. Och det blir alltid superduperbra i början, och sen kommer det där bakslaget.

Jag är inte felfri, det säger jag inte. Jag är jävligt svår. Det är tufft att leva med mig, inte många klarar av det. Och jag klarar tydligen inte heller av vad som helst, därför blir det så himla fel ibland.

Jag tror att det är den där tryggheten jag inte klarar riktigt. Jag är van, sen barnsben, att livet ska vara svårt och jävligt. Att ens högsta önskan inte kommer slår in, hur mycket man än bönar och ber. Jag vande mig snabbt vid att inte få det jag ville ha.. Och det kanske är därför jag ser till att få det nu? Det jag vill ha, det ska jag få. Och så blir det också.





Det svåra livet

Tänk vad livet ska vara svårt ibland! Det är så mycket jag känner just nu, jag dras åt tusen olika håll och kanter och allt är kaos. Det är virrvarr i huvudet, tusen saker ska göras och allt blir ännu mer kaos. Jag har börjat sista terminen i skolan nu, i maj är jag färdig undersköterska! Men fy vad jobbigt det är. Det är riktigt tungt att plugga heltid... Och just därför tog jag tjänstledigt från jobbet, ända fram till i maj.
Jag vet precis vad jag vill göra när jag är klar; plugga ännu mer! Trots att jag har sagt att jag inte ska göra det, så är det nog så det blir. Jag valde fel inriktning och det kom jag på alldeles försent, så därför tänkte jag läsa dom ämnena i sommar och under hösten.

I år blir Christopher 9 år. Nio år.. Så fort det har gått alltså! Han är världens mest omtänksamma unge. Han är så förståndig och klok och han vet vad han vill. Han säger ifrån när det är någonting han inte tycker är okej. Och vet ni vad det bästa av allt är? Han är min son.

Skola

Det där med att plugga är egentligen inte my cup of tea.. Det är otroligt tråkigt och tidskrävande, speciellt eftersom jag kom på alldeles för sent att jag valde fel inriktning. Men, jag får helt enkelt läsa dom andra ämnena i sommar. Ännu mer trist blir det nog för att det blev sånt onödigt tjafs med jobbet. Huvudvärk, liksom.
I april går jag ut på praktik, och jg ska välja plats själv. Hade varit grymt att få praktisera på ett hospice eller en avdelning med inriktning på demens. Jag vet inte riktigt vad jag vill göra i framtiden, men just nu lutar det åt vård i livets slutskede, eller något liknande.


Klargörande

För att klargöra lite saker; jag är tjänsteledig från mitt heltidsjobb och har även ledigt från blackjacken fram till slutet av maj.
Jag måste prioritera skolan just nu så att jag blir färdig med den, annars är det ju helt onödigt att jag började plugga från början..


New year, new me. Eller?



Jag kanske skulle börja skriva lite igen? Nu är det ju nästan 6 månader sen, och väldigt mycket har hänt sen dess. Jag läser nu sista terminen till undersköterska. Det ska bli så skönt när jag är klar sen! Jag jobbar fortfarande på samma ställe som för ett år sen, fast just nu är jag tjänsteledig fram till 27/5. Jag jobbar fortfarande extra med blackjacken, tror aldrig jag kommer sluta med det..

Ja, just det! Jag har flyttat till hus. En villa i en förort till Stockholm. Det är så himla härligt! Dock är det mycket som måste fixas med huset, jag tror att hela nedervåningen är fuktskadad..


RSS 2.0