Benens VVV-kampanj

Jag är i vanliga fall en långbyxor-tjej. I extrema fall kan jag eventuellt ha på mig leggings av modell korta ben. Det händer ytterst sällan. Men det är som sagt i vanliga fall.. Den här sommaren alltså! Den kom sakta, sakta och hälsade sig själv välkommen någon gång i maj. Sen drog sommaren iväg på semester i juni och chockade hela svenska folket med hagelstormar, regn i massor och kyla som höll i sig dygnet runt. I juli kom sommaren tillbaka, och nu jävlar hämnas den för allt skitsnack vi har pratat bakom ryggen på den. Man ba "hashtag varärsommarenkompis" och så finns den här nu. Den här sommaren har jag införskaffat mig shorts i massor, klänningar och kjolar. Allt för att inte svettas bort helt.


Trots att mina ben kör någon slags VVV-kampanj (VågaVaraVit) så låter jag ändå den svenska befolkningen bländas av dessa icke-spiror. Skulle kunna göra tandkrämsreklam och låta folket bli lurade, HAHA.


Nattatankar

Tänk vad tråkigt allt är när Cristopher inte är här! Det finns verkligen ingenting för mig att göra.. När han var här gick vi till Nypan nästan varje dag, lekte, lagade mat, pratade.. Nu har jag ingen att prata med hemma ens. Min karl är  knappt hemma någonting och jag gör ju inte speciellt mycket på dagarna nu förutom att plocka lite, diska, fixa med tvätten och så.. Det blir väl annorlunda sen när jag börjar skolan, men fram tills dess kan jag ju inte bara ruttna hemma?


Jag saknar Christopher oerhört mycket just nu. Jag är inte hel utan min son.


Det stora felet

Det märks nu att Ticke inte är hemma hos oss längre. Helt ärligt så händer ingenting alls när han inte är här. Vardagen kantas liksom av jobb, städning, tvätt och lite matlagning.. Inte mycket alls med andra ord. I skrivandets stund håller jag faktiskt på med tvättstugan. Det blev en hel del tvätt när vi var i Motala.

Åh, en sjukt irriterande sak... Vi renoverade ju lägenheten. Bytte golv, målade om, byggde igen vägg, fixade fönster och allt vad det var. Jättefint! Men, idag upptäckte jag det stora felet. Idioten som har renoverat var hos oss för någon vecka sen och borrade upp gardinstången i vardagsrummet och spegeln i sovrummet. Jag blev riktigt nöjd, för det blev så fint.


Jättefint... I vardagsrummet (väggen från sovrummet) har puckot borrat igenom. Det stora felet. Hålet är lika stort som min handflata.. Usch!
Hålet har täckts av en hylla som står där vid den väggen. Av någon anledning skulle jag kolla en sak i hyllan och lyfte på ett papper, och så började det rasa gammalt betong från pappret. Flyttade hyllan för att se vad det var och.. Ja. Eller nej.. Ett stort jävla hål. Mitt på väggen.




Bildbomb















Slötittande

Jag fick antagningsbeskedet till skolan för några dagar sen, och nu har jag tittat igenom kurslitteraturen jag ska införskaffa mig.. Otroligt mycket! Men det är bara köra på, jag kommer ju ha hela dagarna på mig att plugga och på kvällarna kommer jag jobba med blackjacken. Awesome!

Sitter i soffan nu och slötittar på tv i väntan på att Petra, A och Claudia ska komma hit. Ska passa på att diska lite, dra ett varv med dammsugaren och sätta ansiktet på plats.



Måndag


Igår var det en ruskigt lång dag.. Åkte från Motala tidigt som sjutton och mötte upp min älskade karljävel på Skavsta. Tog oss hem hela, sov någon timme och sen var det bara upp och hoppa eftersom Ticke skulle träffa sin pappa. Idag åker dom till Spanien! Christopher har varit så nervös inför flygresan, men på ett bra sätt. Och nu har han bestämt sig för att flyga ensam från Göteborg till Stockholm nästa gång :)


I lördags var vi i Varamon och badade. Härlig strand, långgrunt i vattnet, tusen andra barn som var där och lekte och så jag, jag som knappt vågar gå ner i sjön. Så rädd för fiskar, sjögräs, pinnar som flyter och allt är jag. Räddast är jag när botten inte syns. Då vill jag inte ens kliva i med fötterna bara..



Det har varit en helt underbar vecka för oss, med sol och lek och promenader och bad. Nu är det dags att ta tag i vardagslivet igen, måndag idag och tusen saker ska göras..



LÖÖÖÖRDAG!

Idag åker vi nog till Varamon och badar och solar. Jag ska faktiskt också bada, trots att jag egentligen är världens badkruka! Att gå ner i vattnet, så det når precis upp till magen går bra, men sen tar det liksom stopp. Det blir för kallt.. För Ticke är det annorlunda. Han rusar i vattnet, hoppar och plaskar, sen kommer han upp och värmer sig lite innan han drar ner igen.

Bild från Nypan, 2 veckor sen.

Idag ska jag städa, dessutom. Steffi ska få städa övervåningen så tar jag hela nedervåningen. Jag ska, som jag skrivit tidigare, tvätta upp allting tills imorgon och även vika alla kläder så att Petra slipper det.

Nä, nu ska jag ta en promenad med Inca, sen är det dags att fixa i ordning oss för dagens äventyr :)

Hemlängtan..

Usch och fy vad jag har längtat hem idag! Ville helst av allt ta bilen till Skavsta på förmiddagen, lämna bilen där och sticka hem till Stockholm. Men nä, jag stannade. Jag tror att jag kommer uppskatta "hemmalivet" lite mer nu när jag varit hemifrån i en vecka. Jag kommer faktiskt kunna känna att jag är glad att jag har nära till allt. Jag kommer kunna vara glad över att jag kan ta mig var som helst inom Stockholm med både buss, tunnelbana och pendeltåg - utan att det för den skull ska ta flera timmar.


Dock kommer jag sakna att bara kliva utanför dörren och vips! Så ligger hela naturen framför en. Badplats, skog, härliga stigar i skogen att krångla sig genom.. Ja, jag må vara en storstadstjej från topp till häl, men resten av fötterna är en riktig lantistjej, som vill ha häst och gård och kossor (nä, skoja)..





Fortfarande torsdag..

Vi fick besök tidigare idag, av en liten liten groda. Ticke tyckte den var "aaaaasball, men säkert skitgiftig!".


Var nere vid vattnet förut, både hund och barn badade. Nåja, barnet kastade mest pinnar till hunden :)


Maten står på spisen nu, och det är väl det enda aktiva som är kvar att göra idag.. Förutom en promenad med Inca, såklart :)







Torsdag

Hallå! Det är inte mycket alls som händer när man befinner sig långt från civilisationen. Jag har städat lite idag och ska ta en svängom med dammsugaren lite senare i eftermiddag. Tvättmaskinen dansar på för fullt just nu, tänkte tvätta upp det som ligger så Petra och Antonio slipper det när dom kommer tillbaka från Italien :)





Nu ska Ticke få låna Claudias cykel och så ska Inca få sig lite motion. Ja, jag också såklart.. Lånade någons 8 kilos kettleballs imorse och gjorde 50 squats, helt mör i benen blev jag! Sen tog jag Inca på promenad till brevlådan och tömde den..

Nä, nu ska jag hänga tvätten och sen ska vi ut! :)


Tisdag

Himmelriket för Ticke

Igår kväll tog vi en tur till Ica Maxi och köpte på oss chips, popcorn, dip och läsk. Ticke fick vara uppe längre än vad han brukar få vara. Det lär väl märkas på hans humör idag..

Idag står typ ingenting på schemat. Frukost, promenad med Inca, dusch för både mig och Ticke och sen massa lek. Igår lekte Ticke jättemycket med Inca, stackaren var helt slut.. Det är aom Petra säger; hon må vara gammal men så fort man drar fram en pinne eller boll blir hon som en 9-månaders valp igen!



En riktig latdag



Imorse var jag ute och gick en promenad med Inca. Tog bara en runda på 2 km. När vi kom hem igen åkte jag och Ticke in till Motala. Vi åt glass, tittade på superstora såpbubblor och lekte i lekparken. Sen bar det av till affären för att sedan åla hem och fixa lunch till oss.







Motala är en jättefin stad, speciellt på sommaren! Vi gick längs med vattnet och tittade på båtar som ligger där. Ticke berättade att han önskar att han får ett bra jobb när han blir stor så att han kan köpa en stor, fin båt att åka varsomhelst med.

Nu ska jag slänga mig i soffan och titta på tv med grabben. Den här dagen verkar aldrig ta slut?



 

Min semester

Semester för mig när den är som bäst är att somna tidigt på kvällen och sova ostört hela natten. Och sen, tidigt som sjutton på morgonen, då vaknar man helt utvilad. Pigg och fräsch. Drar på sig leggingsen och ett linne, sätter sig på altanen och sörplar i sig sitt morgonkaffe. Lyssnar på naturen, fåglarna som kvittrar, vinden när den blåser genom skogen.

Här ute, mitt i skogen där jag är, här finns det inga måsten just nu. Det finns inget som heter att man måste stressa till jobbet eller skynda sig till något. Här ute, det är här lugnet och ron är.



Soliga fredag!


Hemma hos oss blev det en tidig morgon.. Ticke väckte mig vid 7.30, så jag klev upp och fixade frukost tills oss, sen satt vi i soffan och tittade på Barnkanalen under tiden vi åt. Imorgon åker vi till Motala! Åtta dagars semester, sol (förhoppningsvis), hundpromenader, bad, hopp på studsmatta.. Åtta dagars ledighet från alla måsten och borden..
Idag ska jag ta tag i det sista som måste göras, nämligen hämta ut Tickes pass. Får inte glömmas bort!

God morgon..

Igår somnade jag tidigt, tror klockan var runt 22-22.30. Vaknade halvsju av att R klev in i sovrummet för att lägga sig och sova. Sen dess har jag städat i köket. Det är helt otroligt hur snabbt det blir stökigt och smuligt på golvet! Disk samlas på hög, det ska plockas in i skåp, det ska torkas bänkar och luckor.. Tänkte ge mig på hallen och badrummet om en liten stund. Märkligt hur en liten tvåa helt plötsligt kan bli så mycket större.. Två rum och kök blir plötsligt fyra rum och kök när man städar, för badrummet och hallen finns ju också. 38 kvadratmeder städning idag då.. Plus tvättstugan som drar igång om 40 minuter. Då ska allting tvättas och sen torkas och hängas och vikas in i garderober och byrå. Känns som att det kan bli en heldag med städning idag.

Jag ska nog ta en dusch och passa på att få badrummet skinande samtidigt :)



Lördagen i bilder och text


Igår åkte jag och Ticke iväg till Nytorpabadet som ligger i närheten av där vi bor. Egentligen ville han till Eriksdalsbadet, men jag kände att Nypan duger lika bra. Han var glad och nöjd, badade och plaskade och lekte med andra barn.


Vi åt glass och korv med bröd, drack Ramlösa och pratade massor. Jag har lovat honom att vi ska dit igen någon dag. Han ville dit idag, men jag sa nej till det eftersom det ändå blåser rätt mycket.
Efter badet tog vi en tur till en pizzeria, Stephanie var med oss där och åt.


Dagen avslutades med en promenad till Coop där vi köpte lördagsgodis som Ticke fick smaska i sig hemma :)






Mitt liv


RSS 2.0