Long time, no seen.

Ja, jag veeeet! Jag suger på att blogga. Jag vet att jag gör det. Men vet ni vad? Det har varit rätt skönt att strunta i allt vad sånt heter.
Den senaste veckan har varit rätt.. omtumlande. Konstiga besked, både positiva och negativa. Jag har blivit ljugen för, skojad med, lurad som in i helvete. Men jag lever och tar dagen som den kommer.
Jag har börjat jobba igen lite smått (läs: 7 timmar om dagen=mörbultad SandraAB, YES!) och jag tycker det är vidrigt skönt! Det har väl inte hänt så mycket mer, livet flyter på som vanligt helt enkelt.
Dennis ligger i sängen nu och väntar på mig (läs: ligger i sängen och SOVER), han vill nog att jag ska inta min plats i sängen. Eller inte. Men jaja, jag har inget vettigt att skriva just nu. Återkommer någon dag när jag har tid, ork och lust. BAJJ!

Det börjar äntligen bli grönt på backen igen!

img_5831 (MMS)

Det börjar äntligen bli grönt på backen igen!

Jag vill bara hoppa och skrika av lycka!

Men jag tar inte ut någonting i förskott. Men JAAAAAAAA!! Äntligen.



Rökfri dag nummer ?

Hej på er alla glada! Det här med rökningen, eller ickerökningen kanske jag ska skriva, går alldeles utmärkt. Jag har tagit några cigg ibland, men bara när jag varit ute på krogen. Så ligger landet idag. Dock är jag äckligt jävla röksugen nu, hela tiden. Jag tror att det beror på att jag mår så illa hela tiden och jag vet att rökning har hjälp mig att hålla tillbaka illamåendet förut. Men det går inte för sig den här gången!

På tal om ingenting speciellt.. Igår när jag skulle gå in i badrummet för att borsta tänderna så fastnade jag med ena foten i Dennis kalsonger som låg på golvet. Jag ramlade omkull rätt kraftigt, fick skitont i huvudet, ett blåmärke på armen och ett på knät plus att jag fick ett jävla sår på foten. Vad det kom av vet jag inte, men nu sitter det där och gör ont och kliar.

Nu u ska jag dricka upp mitt kaffe, sminka mig, klä på mig och Ticke och sen dra härifrån.

Man blir vad man äter.. HETER!

SANDRA

"Kvinnonamnet Sandra är en kortform av Alexandra som är en feminin form av Alexander. Namnet har använts som dopnamn i Sverige sedan slutet av 1800-talet. Namnet var 1980-talets största modenamn. Sandra betyder "människornas hjälpare" (eftersom det kommer från Alexander som är uppbyggt av alexo "att försvara, hjälpa" och aner "man")."

På drygt 10 år gick namnet från ingenstans till plats nummer 6 på listan. Därefter har populariteten avtagit igen.
Majoriteten av de som heter Sandra är under 30 år. 31 december 2005 fanns det totalt 28 917 personer i Sverige med namnet Sandra varav 24 155 med det som tilltalsnamn.År 2003 fick 250 flickor namnet, varav 177 fick det som tilltalsnamn.

Morsning!

Godmorgon lördag..
Min rygg och nacke är bättre, eller ja, på bättringsvägen iallafall. Jag kan gå utan att se ut som ett pucko som precis blivit av med ena foten i fjärde världskriget. Typ. Det känns sköööönt! Dock känns det inte lika skönt att jag inte vågar ta mina tabletter som jag ska. Jag mår så himla illa hela tiden och jag är rätt säker på att det beror på alla piller som jag har knaprat i mig dom senaste veckorna.

Idag ska jag och Christopher hitta på något trevligt, han vill till Lekpalatset så jag tror att det blir så. Vi får väl se om Dennis följer med, men just nu så tror jag inte det. Ticke skulle tydligen åkt tillbaka till sin pappa idag egentligen, men han vill inte åka förrän imorgon så då passar vi på att ha lite extra mys och hittar på saker som han vill göra istället. Ska kolla med Dennis om vi kanske kan bjuda hans lillasyster också så att Ticke får någon att springa runt och leka med.

Nu måste jag fixa iordning alla måsten och borden här hemma.. Hörs sen!

"Mamma, jag älskar dig!"

img_1970 (MMS)

"Mamma, jag älskar dig!"

Jag hoppas på fikabesök!

Visst fick jag superfina rosor av min älskade på alla hjärtans dag? :)



God morgon!
Idag kanske en tjejkompis och hennes dotter kommer hit, jag hoppas verkligen! Fikabesök och en, visserligen rätt ung, lekkompis till Ticke.. Det vore ju toppen! Hon skulle bara kolla om det inte var något annat dom hade inplanerat, hoppas inte!
Jag ska baka idag, tänkte jag. Det får väl bli någon form av chokladbollar. Tänkte försöka mig på att hitta på lite eget.. Och så ska jag försöka komma ihåg att ta kort på grejerna jag gör! :)

Nej, nu ska jag nog ta och städa undan lite ifall dom kommer hit idag. Ttyl!


Bak- och matlagning!

Vi har bakat nu, det blev kladdkakemuffins. Använder mig av världens lättaste recept, kan det nästan i huvudet, haha! Ticke tyckte också dom blev riktigt goda, men han tyckte nog smeten var godast :)
Just nu står middagen på spisen och puttrar lite grann. Jag har försökt mig på linssoppa, vi får väl se om den blir så god som jag hoppas att den blir! I receptet stod det att man skulle ha en stor gul lök, men jag har bara små röda, så jag tog två sådana istället. Och så stod det att man skulle ha en kanelstång (WHATTAFAAAAKK!!), men kanelstång liksom? Vem fan har det hemma? Inte jag iallafall.. Men jag slog ihop mina två kloka hjärnceller och lyckades fnula ut att jag faktiskt kan ha i lite malen kanel istället.. Jag är inte förtjust i kanel alls, men det är ju värt att prova. Hoppas bara inte Dennis hinner läsa det här innan han kommer hem, hehe...

Jag funderar förresten starkt på att bli vegeterian. På riktigt, alltså. Jag kan bli så äcklad av att äta kött! Jag ser det stackars djuret framför mig, typ en gris, som bara skriiiiiker av smärta för att den blir istoppad i en mal.. USCH. Jag blir verkligen äcklad ibland. Jag ska försöka göra lite mer vegetarisk mat till oss här hemma, det är ju faktiskt nyttigt att inte bara äta kött hela tiden, right?

Nu måste jag kolla till min soppa. Den har spritt en ljuuuuvlig doft i lägenheten.. Av kanel!!

Waaaaajn.

En liten Ticke-Litus.



Jag och Ticke har varit ute i pulkabacken en stund så att han kunde få åka lite pulka. Dock har det snöat så mycket sen igår (tror jag), och eftersom det inte är ngåra andra barn som har varit ute och åkt pulka så fick vi börja med att göra upp spår i snön. Det tog låååång tid, tyckte Christopher. Närmare bestämt hela TIO minuter nästan! Men ja, några spår hann vi med att göra så att han kunde åka lite grann. Efter mycket pulsande uppför backen och åkande nerför så kom han upp till toppen och sa att han ville gå hem. Och nu är vi hemma.

Jag ska nog baka kladdkakemuffins idag! Dom blev så bra när jag bakade dom sist, och eftersom jag ändå är sjukskriven från jobbet så måste jag väl kunna jobba någonting hemma? Jag hatar verkligen att bara gå hemma och glo, det är så himla tråkigt! Nu är det ju lite annorlunda eftersom Ticke är hemma också, men när han har åkt så har jag 1½ veckas sjukskrivning kvar.. Jag hoppas att min kropp mår bra då! Allra helst kan den få må bra ännu tidigare så att jag kan gå tillbaka till jobbet tidigare.. Det vore ju alldeles utmärkt, eller hur?

Nä, nu ska jag se om min lille surfis till son har lugnat ner sig lite och så ska jag kolla om han vill hjälpa till att baka. See you later! :)

Lekdag

Jag har lovat Ticke att vi ska åka pulka idag och ta med oss varm choklad och lite pannkakor och ha myspicknick.

Min rygg kändes lite bättre igår och idag känns den nästan helt bra! Dock värker det fortfarande i nacken och axeln.. Eller värker? Det smärtar, brinner, ilar, värker..

KärlekLoveAmor.

You know it's love.

Det var ju hur lätt som helst att göra rörliga bilder om man fixar via någon hemsida på nätet. Jag försökte ju dock göra via Photoshop, men det gick ju inte som jag ville.. Såååå, jag släppte stoltheten och gjorde som min storasyster = fixade via hemsidan istället.

AmenjoTJENA.

Jag orkar inte med det här, det tar så jävla mycket på hela mig. Det enda jag tänker på är det här. Jag har ingen lust att delta i den här sjuka leken längre. Jag fick nog för länge sen..

Jag är trött. Har hållt igång hela dagen (typ inte), med att gå till affären (20 minuters promenad), dammsugit i hallen och köket, diskat och stekt pannkakor. Ujujuj, nu är jag så trött att jag håller på att gå i bitar!

Dennis kom hem med blommor till mig idag, kors i taket på den liksom. Men ja, jag blev glad. Dock har jag fått bad news idag, så jag kunde inte riktigt visa min uppskattning.

Nu: Leta ny lägenhet.


Alla hjärtans dag

Yes, det är tisdag idag precis som det blir varje tisdag. Det enda som tydligen ska göra den här tisdagen till den mest speciella tisdagen på hela året (?) är att det är alla hjärtans dag. Wohoo.. Typ inte. Jag svävar absolut inte på några små rosa moln och jag förväntar mig absolut ingenting av Dennis. Så, kan någon vänlig själ förklara för mig varför den här korkade dagen är så jävla speciell?

Don't lose it again.

All the things..

 

 

Det här är livet..

Jag sitter i köket och dricker mitt morgonkaffe i godan ro medan Ticke är i sitt rum och leker och Dennis ligger och sover. Det är lugnt och skönt, det enda som hörs är tvättmaskinen som är igång.
Vet ni, jag älskar det här familjelivet! Jag älskar mitt barn så det gör ont ibland, jag älskar Dennis så himla mycket. Buhuuu, blödiga Sandra tittar fram igen. Nej, men allvarligt. Det här är den familj jag vill ha. Mitt liv är komplett. Jag tror inte att det finns någonting som skulle göra livet till det bättre just nu (ehjooo, om min smärta kunde försvinna!). Jag älskar det här så himlahimla mycket!

Good afternoon.

Det har inte varit en speciellt händelserik dag idag, vi blev bjudna på fika hemma hos Dennis mamma och hennes familj. Vi satt väl där i ett par timmar innan vi begav oss hemåt igen. Blä, jag har verkligen ingenting speciellt att blogga om. Ticke är hemma, han stannar i en vecka och en dag till. Älskar't!



Jag har blivit så himla blöööödigpå sistone.. Den senaste veckan har jag gråtit för minsta lilla. I måndags började jag böla när jag såg nålen som sköterskan på akuten skulle sticka in i skinkan på mig. Jag började gråta idag när Dennis sa att vi skulle prata (det handlade om Tickes städning i hans rum). Jag gråter när jag kissar, när jag lagar mat.. Jag bara gråter. Fjanterier, säger ni. Mens, säger jag.

Du kommer lära dig.

Efter ett tag så lär du dig
den hårfina skillnaden
mellan att hålla en hand
och kedja en själ.
Och du lär dig
att kärleken inte betyder att luta sig på
och sällskap inte betyder säkerhet.
Och du börjar lära dig
att kyssar inte är kontrakt
och presenter inte är löften.
Du börjar acceptera dina nederlag
med huvudet högt och ögonen framåt
med gracen hos en vuxen
och inte sorgen hos ett barn.
Och du lär att bygga alla vägar idag
för morgondagens grund är för osäker att planera
och framtidens plan har en benägenhet att falla
på halva vägen.
Efter ett tag så lår du dig att även solen bränner
om du begär för mycket.
Så du planterar din egen trädgård
och dekorerar din egen själ,
istället för att vänta på att någon ska
komma med blommor.
Och du lär dig
att du verkligen kan övervinna
att du verkligen är stark
att du verkligen har ett värde.
Och du lär.
Och du lär.
Vid varje avsked så lär du dig.

<3

Min fina, fina, underbara son. Jag älskar dig.

 

Nu är jag arg.

Jag tycker verkligen inte om att läsa mig till nya saker som jag ska lära mig. Jag vill vara självlärd i allt jag gör! Men ja, det var bara för mig att inse fakta.. Jag kunde inte lära mig att göra rörliga bilder utan lite hjälp, så jag googlade. Och googlade. Sen googlade jag lite till och nu har jag äntligen hittat hur man gör! Jag känner mig så sjukt jävla duktig som lyckades! Ett problem bara... När jag sparar rörliga bilden, så blir den helt plötsligt orörlig. Så irriterande!

Hjälp?

I'm back again!

Jag har försökt blogga i flera dagar. Verkligen försökt.. Men det är ganska svårt när blogg.se-appen inte vill funka som den ska. Så fort jag försöker ladda upp ett inlägg med tillhörande bild så går det inte. Time out error, typ. Eller något liknande. Men ja, nu bloggar jag från min lilla laptop istället. Alltid trevligt.

Ticke är här nu, han stannar tills nästa söndag. Looovely! Kommer vara dundermysigt att ha honom hemma så länge. Just nu sitter han i sitt rum och tittar på lite Pettsson och Findus (jag veeet, sovdags för hundra år sen). Han ska alldeles strax få göra sig i ordning för sängen. Han har fått titta på filmen för att jag håller på att göra cheesecake.. Första gången någonsin som jag gör det, så vi får väl se hur den blir. Jag är inte så förtjust i cheesecake, men eftersom vi hade ett helt paket Keso hemma så tänkte jag att jag kunde passa på att göra en sån eftersom Kesons bäst före-datum gick ut i förrgår (!!).

Nä, nu ska jag fixa klart i hushållet. Ska ringa några samtal om en liten stund också. Ttyl!

Ursäkta, vadå?

1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
Bodde i Norrköping (tror jag), umgicks med mina dåvarande bästa vänner (nåååågonsin, som det hette på den tiden). Gick högstadiet på Mosstorpsskolan i Skärblacka. Var med i ett band som hette Enok 50.

2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
Då undrade jag nog mest hur jag ville ha det med saker och ting, vad som skulle hända om jag valde fel eller rätt..

3) FEM SNACKS DU GILLAR?
Marabou choklad med NonStop, Sourcreme & onion-chips från OLW, Lättsaltade chips från OLW, popcorn, Schweizernötschoklad från Marabou.

4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL:
Fairytale gone bad - Vetinteensvaddomhetersomsjungerden
Och jääättemånga barnsånger!

5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MÅNGMILJONÄR:
Jag skulle köpa mig ett litet hus någonstans med en sjukt ljudisolerad källarvåning där jag kan sätta Dennis när jag lessnat på hans gnäll om saker och ting. Och så skulle jag fixa mina tänder, bleka, slipa till, och åååh domskulleblisjuktfina! Betala lite skulder kanske också?

6) FEM DÅLIGA VANOR:
Äter skitdåligt
Dricker för mycket kaffe
Gnisslar tänder när jag blir arg och när jag sover
-
-

7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:
Umgås med mina favoriter, läsa, skriva, sjunga och laga mat/baka.

8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA:
Jag skulle aldrig klä mig i en sån där morphsuit eller vad det heter.. Det är väl det jag kommer på nu.

9) FEM FAVORITLEKSAKER:
min iPhone <3

10) TIO PERSONER JAG VILL SE GÖRA DEN HÄR UTMANINGEN
Min syster Petra (som inte kommer göra den ändå, I guess).
Kanske Stephanie om hon läser det här?
Och ja, ALLA som vill. Feel free to use this shit.

Ett glas vatten, tack!

 

Det här inlägget handlar enbart om vatten. Bara vanligt vatten. Ni vet? Sånt man dricker. På kvällarna går jag och Dennis alltid och lägger oss samtidigt. Och varje kväll, verkligen varje kväll, precis när Dennis har lagt sig tillrätta i sängen, lagt sig bekvämt - då öppnar jag munnen för att prata. Om vad? Äh, ingenting speciellt egentligen.. Jag vill väl bara ha lite vatten. Ett glas som jag kan ha stående i hyllan bredvid sängen. Ifall jag skulle råka bli lite törstig. Han går alltid upp ur sängen, tar mitt vattenglas och fyller det med vatten. Och varje kväll tar jag en pytteliten klunk vatten, ställer glaset i hyllan och somnar gott. Sen står glaset där. Och nu hotar Dennis med att han inte ska hämta vatten till mig längre bara för att "jag ändå inte dricker upp det". Snicksnack! Någon gång kommer ett mirakel inträffa, kvällen kommer när jag helt plötsligt sveper i mig hela glaset. Eller ja, vattnet sveper jag såklart i  mig då.. Inte glaset. Men någon gång, Dennis.. Då dricker jag upp allting.

Och det kommer nog bara vara för att slippa dom trötta ögonen dagen efter.

 

Morsning korsning!

Sovit som en jävla gris i natt. Ingen ställning har varit bra för min axel som har wajnat lite lagom mycket över smärtan som strålat igenom typ hela armen och ryggen. Men nej, det är inget fel på mig. Min rygg, nacke och axel ska vara bra nu enligt Socialstyrelsens riktlinjer och deras jävla regler. JomentjenaHALLÅ! Hade det varit bra hade jag för bööövelen inte varit hemma nu, då hade jag varit på jobbet för läääänge sen. Basånivet.

Imorgon åker vi till Motala och min systerson Jack-Dylan följer med. Det ska bli spännande att se hur det går med allting.. Fem hundar, en tonåring, en sexåring och en tvååring. Äh, det klarar väl vi galant!

Nu ska jag klä på Dylan, hörs sen!

Yey..

Det är onsdag idag, fy faaaaan. Jag är fortfarande hemma från jobbet för att jag har ont i ryggen och nacken. Jag var ner till vårdcentralen igår (IGEN!!!) och blev sjukskriven veckan ut. Meeeen det tog typ 30 minuter innan läkaren gick med på det, för jag är "mellan 20-25 och enligt socialstyrelsens regler har jag redan varit hemma för länge". Min rygg ska tydligen vara bra nu eftersom jag vart hemma från jobbet i en vecka..

Men ja. Dennis ringde chefen där nere, fixade och trixade typ.

RSS 2.0