Tröttare än dig.

Jag är så himla trött nu... Jag och Ticke gick ner till centrum vid tiotiden i förmiddags för att jag skulle klacka om ett par skor. Älskar skomakaren mittemot Spelevinken! Han gör klackarna så sjukt bra och hållbara! Direkt efter det stressade vi till tåget eftersom vi skulle ut till Lidingö så att jag kunde få skriva menytavlan. Min chef hade räknat med att det skulle ta typ 2 timmar, men det tog lite kortare tid. Och så var dom lite imponerade över att jag kan skriva så rakt utan att använda någonting till hjälp. Me like!
Efter Lidingö var det bara att stressa hemåt eftersom jag skulle iväg och jobba ett par timmar. Älskar timlönen jag hade på det stället idag! Men ja, nu är jag sjukt trött. Ska lägga mig och sova nu så att jag orkar upp imorgon, tåget till Göteborg går 08.10... Blääää. Kommer sakna Ticke så himla mycket, men vi ses ju snart igen! :)

Godnatt.

Äntligen på väg!

Lite blandat

Har precis lärt mig göra ramar i Photoshop - igen. Kunde göra det för ett par år sen, men nu har det ju gått flera år (som sagt) sen jag hade Photoshop och verkligen var intresserad av att kunna det. Men nu jävlar! Jag ska lära mig allt jag kunde då och lite till. Jag älskar att redigera foton och så, klippa och klistra, färga, lägga till, ta bort. Lööööve it. Jaja, nog snackat om det nu.

Ticke är världens sötaste grabb (det vet ni att jag tycker redan, eller hur?). Han pratar på så himla mycket om allt mellan himmel och jord, ibland så att det känns som att öronen ska börja blöda, haha. Han pratar om sina dagiskompisar och om lekar dom leker där. Han pratar känslor, beskriver hur det känns i magen t.ex. när man är glad. Han gör mig lycklig.




Energidrycker


Todaaaay.

Morsning! Eller god kväll, kanske jag ska säga?

Jag hämtade Ticke i förmiddags inne på Centralen. När vi kom hem fick han äta lite lunch; pannkakor med hallonsylt som jag tog med hem från jobbet i torsdags. Mumsigt! :) Efter lunch drog lilla famliljen ner till centrum. Jag skulle köpa badkläder till mig och Dennis ville kolla på ett armband till sin iPhone så att han kan dra iväg och träna själv ibland. Sen drog jag och Ticke till somhallen tillsammans med Tickes mormor och Dennis stack iväg till gymmet.

Christopher plaskade som sjutton i vattnet, han tyckte det var jätteroligt att bada och simma. Han är verkligen ett barn som inte alls är rädd för någonting! Han hoppade ner i vattnet från bassängkanten, upp igen, hoppade ner igen och så plaskade han omkring ett tag. Han trivs jättebra i vatten, vilket faktiskt känns väldigt skönt för mig som är lite rädd för sånt. Inte just bassänger, men sjöar och dammar och sånt. USCH! Det var riktigt kul att se att Ticke trivdes så himlahimla bra i vattnet. Han kommer säkerligen bli en baddare på att simma när han väl lär sig :)

Nu ska jag kolla på Sing Along, mitt favoritprogram såhär på lördagskvällar.

Träning ger färdighet?

Nu ska jag dra ut med Kiara på en liten prommis, blir en rask 30-minuters nu såhär på morgonen. Har ju inte tränat på typ hela veckan (måndags), så jag måste bli av med det snusk jag har ätit (popcorn i förrgår, lite chips igår). Jag är så himla duktig på det här med att inte äta massa gott hela tiden nu! Annat var det för typ 1½-2 veckor sen.. Då slängde jag i mig allt som kom i min väg. Nämen titta, vilken söt liten chokladbit den måste jag stoppa i munnen genast så den inte försvinner! kunde jag tänka i affären. Och så köpte jag den där jävla chokladen (det var ingen liten bit, det var alltid en 200 g. från Marabou). Usch.
Jag älskar att träna, men jag vågar inte göra det själv ännu. Jag känner mig inte redo för det än, haha. Jag tror att folk kommer sitta och stirra på mig om jag går själv. Och så kommer dom tänka men uuuusch, vad har hon gjort varför har hon sådär stora bilringar på ARMARNA??!! typ. Nae, inte riktigt kanske. Men det är fanemej nära.
Jag mår bra av träningen, jag älskar att köra styrkepass och utmana mig själv. Det är alltid lika spännande att se hur mycket jag orkar den häääär gången. Jag har kört mycket med "drop-set"-metoden, vilket faktiskt blir ASJOBBIGT efter ett tag. Börjar med höga vikter och kör ett set med dom, sen sänker jag med typ 10 kg, kör ett set med dom, tar bort vikterna helt och kör ett set med dom. Sist körde jag 15x3 utan vila, men på den sista utan vikter körde jag tills jag höll på att kollapsa. Haha. Mjölksyra? No big deal :)
Cyklar en hel del också, men det är inte roligt. Jag hatar att cykla på motionscykel. Jag får alltid så jävla ont i arslet! Sååå, jag brukar köra med trappmaskinen istället, sist körde jag i 15 minuter på intervaller. Asjobbigt..
Nej, nu ska jag ut med hunden på prommisen jag pratade om tidigare.

Finally, efter mycket skit.

Efter lite mejlande hit och dit med en person har jag lyckats låsa upp min jävla blogg igen. Trist att någon kände för att lyckas logga in och byta lösenord! Uschiamej. Och dessutom så har denne någon (jag antar att det är samma någon) bytt lösenord på min facebook, tagit bort vänner därifrån & bytt lösenord på min mejl. Jag har nu fått tillbaka alla lösenord, men fy. Tycker verkligen det är så lågt att göra en sån grej..

Mycket har hänt, mycket kommer hända. Klockan är alldeles strax nio och jag ska börja sminka mig och lite sådant inför min avfärd mot Stockholm C. Ticke-Tussen kommer hem idag! Lyckaaaa. Klockan 10.53 kommer min älskade vara på Centralen och vänta på mig. Jag tror faktiskt att vi drar iväg och hittar på något riktigt roligt idag, vad det nu kan vara.. Vi kanske drar till simhallen? Eller... Något annat ställe.
På måndag har jag ett litet jobb att utföra på min andra arbetsplats. Chefen ringde mig igår och frågade om jag kan komma dit då och skriva fasta menytavlan "eftersom du skriver så himlahimla snyggt, Sandra!". Självklart, kära kollega. Visst kan jag göra det! Vi räknar med att det kommer ta ungefär 1½-2 timmar att skriva allting.. Hehe.


Övning ger träning.

Var på gymmet idag igen! Känner mig jävligt duktig nu. Fokuserade mest på mage, rygg och axlar idag. Jag behöver verkligen träna upp min rygg. Trampade på en sån där trampmaskinsgrej också, sammanlagt 20 minuter, så cyklade jag jävligt snabbt i fem minuter. Jag ska ner till gymmet imorgon igen, kommer köra fokus på styrka då! :)
Tänkte faktiskt försöka vara modig och lägga upp en startvikt här på bloggen... Jag har som mål att gå ner 8 kg. Vet dock inte på hur länge jag ska lägga upp viktminskningen ännu..


Morsning i galoschen!

På väg till mitt älskade arbete nu.. Imorse när jag sminkade mig lyckades jag peta in mascaraborsten i ögat, så det har runnit ur det hela vägen från jakan till centralen. Slutade rinna lagom tills jag skulle kliva av tunnelbanan :)
Rätt trött idag (igen!), men det brukar bli bättre framåt 11-tiden när vi öppnar restaurangen.
Har inget mer att skriva, ttyl!

Tröttheten har segrat..

Jag ska sova nu, är rätt trött efter den här stressiga dagen. Jobbade visserligen bara 3,5 timme, men ändå. Trött kan man väl vara ändå?

Avocado och fetaost, yummie!


Kommer någon ihåg..

.. att jag skrev om ett säkert vårtecken för bara några dagar sen? Glöm det jag skrev. Ett säkert vårtecken är helt enkelt när det inte är snö, minusgrader, påpälsade människor och sånt. Basånivet.

Min älskade

Ibland är det riktigt roligt att borsta tänderna! :)

Lördag, 14/4-2012

Känns helt skumt i huvudet idag.. Somnade vid ett (?) igår och vaknade när Dennis kom hem typ fem över fyra. Inte OK! Lyckades somna om strax innan klockan sex, och vid sju kom Ticke in första gången för att väcka mig. Känner mig helt tom. Känns tomt i huvudet, nästan så att när någon säger något till mig, då fladdrar det runt i tomrummet i mitt huvud och sen ut genom andra örat. Typ. Trött som fan idag, men jag kämpar på! Vi ska snart åka iväg till lekpalatset, synd bara att ingen annan följer med. Ska fråga Dennis lillasyster, kanske?

Hej, hej, hallå!

God morgon! Det känns som att det här kommer bli en heeeelt underbar dag! Känner mig pigg och alert, och jag har i te ens druckit upp mitt kaffe :) BRA! Sitter och sminkar mig just nu, ville bara tala om att mitt humör är på TOPP. :)

Mätt som en plätt!

Vi käkade pannkakor till middag enligt Christophers önskemål. Egentligen skulle han hjälpa mig med maten, men när jag kom hem från jobbet spring han fram till mig och sa: " Förlåt att jag ljög att jag skulle hjälp till med maten, mamma!". Haha, sötnosen!

Är ruskigt trött idag igen, när tar det här helvetet slut? Vaknar flera gånger per natt, sjukt tröttsamt.. Visserligen blir jag på alerten så fort jag kommer till jobbet, men timmarna innan och efter det - vad ska jag göra?

Bjuder på en fulbild på mig själv..

There ain't no sunshine.

Känns som att enda gångerna jag faktiskt har tid att blogga är när jag är på väg till eller från jobbet. Och ungefär så är det. När jag kommer hem är jag skittrött och då ska det fixas och trixas med middag och allt som hör det till. Så det får väl bli såhär ett par dagar framöver.

Förresten, när jag var ute med Kiara imorse föll en stooooor gren ner från ett träd. Typ tio meter framför oss hände det, jag höll bokstavligt talat på att skita ner mig, haha! Kiara var väl inte direkt orädd hon heller..

Come back to me when you know just how you feel.

På väg till jobbet nu, kanske redan skrivit det? Idag är jag latmasken själv, åker nämligen till Ropsten och tar bussen till jobbet.. Skippar med andra ord 10-15-minuterspromenaden idag. Jag är astrött, ashungrig och på ett kasst jävla humör. Orkar inte.
Var ute med Kiara på en promenad igår kväll, när jag kom hem igen var jag helt svimfärdig av trötthet, snubblade på mina egna fötter och ramlade ihop i en hög i sovrummet. Blev skitförbannad över det. Sen, till råga på allt, har jag ju som sagt sovit jättedåligt. Drömt massa konstiga drömmar flera nätter i rad, saker som ligger och gnager någonstans i det undermedvetna dyker upp i drömmarna. Inte okej.

"God" morgon.

Jag är sjukt trött. Har sovit väldigt dåligt i natt, vaknade till flera gånger av läskiga drömmar.. Blä. Var så trött igår kväll, så orkade inte blogga något.
Var ju min terapi igår, det går framåt. Inom tre gånger ska vi ha besökt en jävla djuraffär, för jag ska träffa fåglar. Haha, låter säkert skitlöjligt, men jag är grymt nervös inför det! Sen pratade vi om en del andra saker också som vi ska försöka jobba med parallellt med fågelfobin.

Ett säkert vårtecken..

.. är när allt grus sopas undan så man kan gå med klackar utan att behöva klacka om skorna varannan vecka! Love it.

Frukoststund har guld i mun!

Morsning i galoschen! Vaknade 6.15 av mitt älskade larm på telefonen. Vände mig om i sängen och upptäckte att Dennis låg där bredvid mig. "Vad faan gör du hemma?!" frågade jag med höjd röst medan jag skakade på honom. "Klockan är kvart över sex!" Han reste sig upp, fick nog lite panik kan jag tänka mig. Han skulle nämligen börja klockan fem imorse :) Stackar'n.. Han är iallafall på jobbet nu.
Jag och Ticke har precis ätit frukost, snart är det dags att bege oss till jobb och sånt..

Vad blir det för mat?

Svar: Det blev stekt fläsk med löksås och kokt potatis! Asgott, verkligen. Är så mätt fortfarande efter middagen, och trots det har jag slängt i mig gurka med dip och ska snart proppa i mig massa popcorn också.. Disgusting, I know. Mår så jävla illa efter allt jag slängt i mig!
Glömde ta en bild på maten INNAN jag började äta, så här kommer en när jag ätit upp nästan allt. Färglös mat betyder inte att det är smaklöst :)

Middagen är uppäten..

..Ticke ligger i badet och jag slappar. Det blev faktiskt riktigt gott! Maträtten var så himla enkel att göra och tog mindre än 30 minuter. Jag struntade i att ha i sugarsnaps peas, glömde nämligen köpa det när jag var på ICA imorse. Och så hade jag i lite champinjoner, tog 2 dl. crème fraîche och lite grädde för att slippa syrligheten som lätt blir från crème fraîche. Supergod och enkelt! :)

RECEPT
Kyckling med purjolökssås

SVÅRIGHETSGRAD: Medel
TILLAGNINGSTID: Under 30 min
PORTIONER: 4
Den här lättlagade pastarätten med kyckling, purjolök och sockerärter kan säkert bli en ny favorit.

Ingredienser
4 port pasta spirali tricolor
4 kycklingfiléer
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
3 msk olja
1 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk torkad basilika
1 1/2 dl lättcrème fraiche
1 dl vatten
100 g sugarsnaps
svartpeppar

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Skär kycklingfilén i strimlor. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Skala och skiva vitlöksklyftorna.
Stek kycklingen i omgångar i 2/3 av oljan i en stekpanna ca 3 minuter.
Krydda kycklingen med salt och peppar. Tillsätt vitlök, basilika, crème fraiche och vatten. Sjud kycklingen några minuter.
Fräs purjolök och sugarsnaps i resten av oljan ca 5 minuter.
Blanda pastan med grönsaksfräset och kycklingen. Krydda med svartpeppar.

Nu drar vi!

Nu är jag färdig med allting för idag. Jag orkar inte göra någonting mer i hemmet. Om en liten stund (för två minuter sen, sa Dennis) ska vi åka iväg mot Säbyområdet och ta Kiara på en promenad i skogarna. Ticke följer också med såklart, fast han inte vill. Och så fort vi kommer hem ska jag börja med middagen, ni vet den där kycklingen med purjolökssås som jag skrev om tidigare? Längtar!

Ticke visar att han spelar Running bear, eller vad det nu heter..

Och nu kommer ännu ett SPÄNNANDE inlägg!

Haha, inte så spännande som ni hoppats kanske... Vi gick ner till ICA tidigare, som jag ju skrev. Köpte purjolök, créme fraîche och mjölk, samt lite annat som vi kan ha till frukost på dagarna medans Ticke är här. På väg till ICA hittade Ticke ett stort berg som han klättrade upp på. På bilden hoppar han ner, som ni säkert ser (nej, jag försöker inte dumförklara er).

 

Jag har faktiskt hunnit vara riktigt produktiv idag! Har tvättat tre omgångar med smutsiga kläder, handdukar och mattor, jag har diskat, hängt tvätt, fixat frukost, fixat två omgångar med kaffe, hängt lite mer tvätt, diskat lite mer och fixat lunch. Lunchen bestod av kokt potatis som jag stekte med lite paprikakrydda och örtssalt, samt lite prinskorv som jag tärnade upp och slängde ner i pannan så att det fick stekas med potatisen. Inte speciellt gott egentligen, men rätt så mättande - och det är ju ändå huvudsaken!
Just nu sitter jag i soffan och väntar på att Dennis ska svara på frågan jag ställde honom för dryga timmen sen.. Antagligen har han glömt vad det var det gällde, men jag orkar inte tjata på honom. Äh, visst skriver jag bara strunt nu? Hörs sen istället.

 

 

Ticke

Äntligen söndag!

Jag vaknade imorse av att Ticke låg bredvid mig och viskade: "Får jag se på teve, mamma?" om och om igen. Han har blivit expert på att väcka både mig och Dennis på det viset... Igår låg han i sängen (på landet då, såklart) och viskade: "Mamma, jag vill gå upp. Får jag gå upp, mamma?" som ett litet mantra för honom. Jag vaknade dock inte igår, men Dennis gjorde det.

Planerna för dagen är inte många. Jag och Ticke ska ner till ICA om ett tag och handla grejer inför middagen. Satt och kikade i en sån där tidning från ICA och hittade Kyckling med purjolökssås, det lät fantastiskt gott! Lite skeptisk är jag ändå, för kyckling.. Nääej, det är inte riktigt i min smak.. Men grabbarna tycker om det så jag kan ju bara pilla undan kycklingbitarna jag får då.

Vi får väl dock se om min maträtt kommer se likadan ut, jag har ju en tendens att inte välja alla ingredienser som "ska" vara med, och så brukar jag lägga till annat istället.. Och på den här bilden tycker jag dessutom att pastan ser lite torr ut? Usch. Men vi får väl se hur det blir sen, uppdaterar med bilder då!

 

 

En upplevelse, blä!

Igår drog vi till landet. Vi packade ner våra sängkläder och ett varsitt ombyte och drog. Det kändes jävligt skönt när vi var på väg upp! Tänk er själva; frisk luft heeeela tiden, Ticke kan få gå ut själv, Kiara kan springa omkring på tomten utan koppel! Men ja, vi kom upp till landet och sen tröttnade jag i princip på en gång. Det var bara en massa gnäll och tjaffs och bråk och skrik och ännu mera gnäll. Jag som trodde att vi hade åkt till landet för att få lite lugn och ro? Tydligen inte.
Nåväl, det blev väl inte bara en misslyckad vistelse på landet. Vi hade riktigt mysigt och trevligt också. Vi satt och spelade TP (tror jag att det heter...), åt strömming med potatismos till middag, drack litervis med kaffe. Vi skrattade, pratade och hade rätt kul. Däremot så hände det en grej när vi var där. Jag trodde att jag skulle på riktigt. Jag är ju, som ni säkert redan vet vid det här laget, livrädd för småkryp, smådjur, fåglar... Ja, you name it. När jag, Dennis och Ticke skulle gå ner i gillestugan för att sova lyckades Dennis (det puckot reds. anm.) skrämma upp mig riktigt ordentligt! Han kikade in genom dörren och backade två steg, tittade på mig och sa med lätt skärrad ton: "VEM har varit här? Någon har varit här inne och röjt bland våra saker!". Redan där var det kört för mig egentligen, jag hade inte gått in i stugan ens om jag fått en miljon kronor att spendera på vad jag ville. Absolut inte. Såååå vi ropade på Dennis mamma och frågade om vi kunde få sova i stora huset istället, så hon kom ner till oss och skulle hjälpa oss bära upp sakerna till huset igen. Hon gick in i gillestugan och slängde ut IKEA-kassen med våra täcken och kuddar i och sa till mig att bära upp den till huset. Jaja, tänkte jag, jag får väl göra det då.. Så, det är nu det älskigaste, äckligaste, most creepiest kommer... Jag tog tag i kassen och hann väl gå två steg innan det pep till ordentligt från kasshelvetet. Jag dooooog nästan. På riktigt. Jag trodde att hjärtat stannade, luftrören försvann puts väck, lungorna fanns inte kvar. Jag ville springa iväg fort som fan, fortfortfort. Men jag stod kvar, för jag kunde inte röra mig. Inte förrän D's mamma gick mot kassen, då vände jag på klacken och drog upp till huset istället.

Men annars har det väl varit en trevlig upplevelse på landet, den här gången också. Fast nu har vi nog bestämt oss för att nästa gång vi åker upp dit igen, då åker vi ensamma. Bara jag, Dennis och Ticke. Och Dennis mormor :)


L to the aaaand.

God morgon! Tågresan till och från Göteborg gick galant igår. Vi kom hem helskinnade, nice. Idag ska vi åka till landet, Ticke anar väl det men vi har sagt att vi inte ska göra det. Men ja, Ticke är nog helt inställd på att det blir en tur till landet.. Aldrig kan man ha någon form av hemlighet för honom :)

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe, sätta fast mina ögonbryn och sen klä på mig. Bloggar säkert senare idag.

<3

Tågresa

Sitter på tåget på väg ner till Göteborg. Är svintrött och alldeles superhungrig. Eller egentligen är jag nog mest sugen på en stor, flottig pizza... Mm! Det är ungefär 40 minuter kvar av tågresan. Om 80 minuter går tåget tillbaka till Stockholm igen, längtar!

Det regnar moooovies!

Idag hade det trillat ner två nya filmer i våran brevlåda! Vi valde att se Alpha och Omega idag, förhoppningsvis är vi smarta och sparar Scarface tills på torsdag när vi kommer till landet. Vi åker dit direkt när jag och Ticke kommer till Jakan, så imorgon tänkte jag packa ner lite kläder till mig själv som jag sk ha med mig upp, för då slipper jag göra det på torsdag! Smaaaart, va? Haha.

Annars har jag jobbat idag, som vanligt. Gick alldeles galant. Känns så jäkla skönt att ha ett jobb att gå till varje dag! Jag trivs verkligen med det jag gör, nice. Är så glad att jag äntligen hittat "my place", trodde aldrig att det skulle hända :)
Nej, nu ska jag krypa ner i sängen. Hoppas jag sover gott ikväll! G'nite.

Reklam

Tjoho! Jag är på ett sjuhelvetes jävla humör för tillfället. La mig för att vila en liten stund när jag kom hem från jobbet idag och när jag väl vaknade lyckades jag göra det på fel sida.. Åt helvete med det, känns det som. Ska dock försöka vända humöret till det bättre innan det är dags för mig att sova. Börjar med att fixa fram lite filmer som jag och Dennis kan kolla på, och till det ska jag svulla så mycket jag kan! Kommer säkert ha fetaste ångesten över det imorgon, men det får jag ta då. Jag ska ju ändå börja träna snart, hoppas jag. Måste bara få tummen ur arslet först..




Hörs senare.


How many times will you let me change my mind and turn around?







RSS 2.0