Är det sommar idag?

Solen lyser för fullt. Jag och Ticke håller på att fixa oss i ordning inför resan till Gävle. Det ska packas och så ska det diskas innan vi åker hemifrån. Jag har planerat, och det känns inte så bra. Ni vet, oturen förföljer mig och alla mina planer.. De flesta gånger jag planerar någonting blir det bara pannkaka av alltihopa, men idag får det inte hända! Vi ska äta lunch inne på centralen innan tåget därifrån går. Åååh, nu vill jag åka direkt!

Mitt-i-natten-inlägg

Bildredigering

 
 

Lugna helgen :)

Hallå! Nu är vi hemma i civilisationen igen. Känns rätt skönt. Vi har ju varit på landet i helgen, hittat på massa skojsigheter och sånt, alltid lika kul! :) Jag har övningskört en del också. Kändes lite nervöst, men det gick helt okej.
Igår åkte vi iväg till en sjö i närheten och hyrde en trampbåt i en timme. Ticke fick sitta hos Dennis en stund och prova trampa, han tyckte det var jätteroligt! Flytvästar hade vi allihopa, ett måste när man vistas på sjön! När vi hade trampat färdigt badade Ticke en stund innan det var dags att bege oss till huset igen. Alltså, ni anar inte hur MYSIGT det är på landet! Det är så lugnt och skönt, inga högljudda grannar, inga bilar som drar förbi tomten i världens fart. Lugn och ro enbart.

Men nu är vi som sagt hemma igen och det är dags att ta tag i vardagen igen. Städa, tvätta, laga mat, plugga teori, boka in riskettan och risktvåan, plugga lite mer teori.. Mellan allt det ska jag och Ticke hitta på roliga saker också :) Ska försöka ta en tur till Skansen i veckan om vädret tillåter. Det är alltid roligare att gå på Skansen när det är fint väder! :) Nej, nu måste jag ta hand om pizzan som står i ugnen. Bilder från helgen kommer senare! Ciao.

Plugga, plugga, plugga..

Det känns som att jag inte gör annat än att plugga just nu. Jag läser teori varje dag, inte så himla kul egentligen men helt klart värt det! Det är bara fortsätta plugga varje dag tills det är dags att göra teoriprovet, och så får jag se till att köra så mycket som möjligt tills det är dags för uppkörning och sånt.. Längtar efter körkortet nu!

Jag hatar

Alla dessa lögner. Det känns som lögner, beter sig som en lögn, luktar lögn, ser ut som en lögn. Jag vill nog inte ens veta vad det handlar om. Jag hatar lögnare. Du är en lögn. Det där är en lögn.

Jag och Ticke tar det lugnt idag, vaknade med världens huvudvärk.. Känns inte så roligt med tanke på att jag ska jobba sen och kommer hem sent och så.. Usch! Nu ska jag kliva upp ur sängen, dricka mitt kaffe och fixa mig i ordning. Sen ska jag städa, för annars blir väl det aldrig gjort.

Glöm det där jag sa om Riddarparken..

Det har åskat och blixtrat och nu regnar det. Ticke har varken gummistövlar eller galonisar med sig hem hit, så vi får snällt sitta inne. Jag vill inte att han råkar ut för någon förkylning, likaså vill jag inte att han går omkring i dyngblöta skor och strumpor - ja, kläder i allmänt.
Vi ska iallafall gå hem till Dennis mamma senare, hon ska vara barnvakt i en timme ungefär så att jag kan få dra iväg och köra lite bil. Känner mig verkligen taggad till att ta körkort nu! Pluggar teori varje dag, och idag testade jag göra ett prov bara för att se om kunskaperna sitter kvar sen jag pluggat. För mig gjorde d det, blev godkänd på provet med 55 rätt av 70, känns skitbra! Så nu gäller det att jag tar tag i det här ordentligt. Det är synd bara att jag inte har någon annan att övningsköra med, vill inte vänta till november då Dennis fyller 24.. Det är ju aplång tid tills dess..

Glöm det där jag sa om cykeln..

Skulle pumpa upp däcken på Tickes cykel, men det gick ju inte. Pumpen lär ha ett par år på nacken, så den gick sönder istället. Eller så är det bara jag som inte vet hur man hanterar en sådan? :)
Men vi har fått lite andra planer nu! Jag ska in i duschen om en stund, sen ska vi käka lunch för att sedan röra oss mer mot centrum och Riddarparken! Jag tar med mig kameran dit ner tror jag, så det blir nog lite nya bilder sen i bloggen.

Jag tror att jag börjar känna mig lite bekväm i att inte ha några krav på mig för tillfället.. Inget jobb att gå till om dagarna (förutom imorgon såklart!), ingenting som MÅSTE göras nununu. Känns rätt skönt..

Semester, vad är det?

Vi har fullt upp här hemma om dagarna! Hittills har vi inte varit hemma en hel dag och bara tagit det lugnt, utan det är nya saker på gång hela tiden. Men jag gillar't! Igår var vi på IKEA och innan dess var jag iväg och övningskörde. Det gick bättre än jag trodde att det skulle göra! I helgen var vi hemma hos en tjejkompis och hennes familj. Ticke lekte superbra med hennes bonusson. Vi grillade god mat, och när barnen somnat tog vi fram lite vin och satt och pratade om allt och ingenting. Idag ska jag köra igen, den här gången bär det ut i trafiken. Jag kände mig inte alls osäker igår, utom vid vissa tillfällen såklart.. Men ja. Snart måste jag väl för faan ha mitt körkort?! Förutom övningskörning för min del så kommer det bli en hel del övningscykling för Ticke. Igår fick vi låna en pump av Dennis mamma, så nu jädrar ska det cyklas!! :)

Nyinköpt från IKEA

Köpte en hylla till balkongen och fem nya krukor som jag har satt fejkade växter i. Plast alltså :) Det blev riktigt bra faktiskt! Hittade inte en sån kruka som jag egentligen ville ha, så det fick bli hyllan istället. Ville ju ha en väggkruka, så himla synd att det inte fanns på IKEA! Men sånt är livet ibland. Btw, var och körde lite bil idag, gick hur bra som helst! Tummen upp för den! :)

Dagens - hör och häpna - planer!

Redan igår planerade jag in i mitt "schema" att jag och Ticke skulle till Jysk idag, och hittills har ingenting gått fel! :) Känns skönt. Efter Jysk ska vi gå hemåt och möta Nathalie och Vincent. Vi ska till Plaskis och låta barnen plaska bort massa överflödig energi. Ställde mig vid spisen direkt efter frukosten och stekte pannkakor som vi kan ha med som lunch till barnen. Till oss vuxna blir det väl bara en termos med kaffe, men det funkar ju det också! Och Ticke, den lille godingen, han städade sitt rum och tog fram dammsugaren på eget initiativ och började dammsuga. Lycka! Jag hoppas att jag hittar något fint till balkongen på Jysk idag, för som jag skrev igår så måste jag börja känna mig lite mer hemmastadd här, även fast det kan vara svårt.

Photo.

Jag älskar min nya kamera, men det känns som att jag måste lära mig att hantera den ordentligt. Skulle väl typ behöva gå en fotokurs, haha! Näe, sånt har jag inte tid med.. Övning ger färdighet, eller hur? :)
 
 
Skulle ju faktiskt behöva lära mig lite om bildbehandling också, men det kommer väl med tiden..

Äkta kärlek.

 
Vet ni hur mycket jag älskar den här grabben? Hur stolt jag är över att vara hans mamma?
Varje dag, verkligen varje dag, gör han någonting som får mitt hjärta att slå några extra starka slag. Han gör någonting varje dag som är så moget av en 5½-åring. Han är så himla förståndig, min underbaring till son! Han är modig, tuff, ödmjuk, omtänksam. Han tror på sig själv och sin egna förmåga att göra saker som en annan skulle känna var en omöjlighet att genomföra. Jag har, ända sen Ticke började förstå vad man sa, hållit stenhårt på att "om man inte kan så är det inte meningen". Jag är så tacksam för det idag, för han överskattar inte sin förmåga att göra saker. Han provar sig fram såklart, men är det någonting han verkligen inte kan göra, då gör han det inte. Kan han inte klättra upp på taket till ett tåg i lekparken, då kan han inte. Han försöker några gånger, på olika sätt, men till sist sätter han sig och iakttar andra barn - hur gör dom? Jag är verkligen fruktansvärt stolt över Christopher.
 
Jag älskar att vara hans mamma.
 
 

Nystädat!

Slangen till våran dammsugare har varit trasig i typ 1,5 vecka och vi har inte hunnit åka iväg för att köpa en ny förrän idag. Passade på att köpa nytt munstycke också eftersom jag "råkade" ha sönder det gamla.. När vi kom hem Passade jag på att be Dennis ta lite saker till soprummet, så nu är våran balkong ren och tom. Imorgon drar jag och Ticke iväg till Jysk med E. Ska se om jag hittar något fint till ballen så den ser lite mer inbjudande ut. Saknar den där lugna känslan man kan få när man sitter på balkongen, men det ska det bli ändring på nu! Fram tills dess att vi hittar en lägenhet som vi känner kan bli ett livslångt (?) hem så måste jag faktiskt försöka få till den där riktiga hemmakänslan. Har svårt att känna mig hemma, oavsett om jag bor på stället eller inte. Och på tal om ingenting alls; jag och Ticke drar mot Gävle-trakterna om ungefär två veckor! Vi ska hälsa på min faster och hennes man ute i deras husvagn. Det ska bli riktigt roligt! Pratade i telefon med henne igår i nästan 40 minuter och då bestämde vi att det var dags att ses. Längtar! :)

En riktig semester, kanske?

Jag skulle behöva komma bort lite grann, åka iväg någonstans och bara ta det lugnt. Jag är så trött på allt skitsnack från allas munnar! Varför ska det vara så svårt att säga saker direkt till personen ifråga? Allt handlar bara om ren jävla idioti egentligen..

Tre guldpengar kom tandfén med..

Annat var det när jag var liten! En femma kunde jag få, eller en tia på sin höjd. Ticke var överlycklig! Han har berättat flera gånger nu hur det gick till när han drog ut tanden.. Först försökte han två gånger, men det gick inte. Tredje gången funkade det (uppenbarligen) och då lossnade den! "Jag var trött på att ha en lös tand där, så bag försökte och försökte och sen klarade jag det! Jag var inte ens rädd, mamma! Jag var SÅ HIMLA MODIG!" Plutten då. Han har inte ens nämnt den lösa tanden alls, varken för mig eller Dennis. Jag är så stolt över min supergoa son, så jag tror jag spricker!! Fem och ett halvt år är han, min underbara, fina, snälla son. Btw, han kan läsa också. Vissa ord är såklart lite svårare än andra, men läser - det gör han! Jag är verkligen helt galet stolt över att vara mamma åt just den grabben! <3

Torsdag, snabbuppdatering.

Ticke kom inrusande in i vårat sovrum imorse och skrek "MAMMAMAMMAMAMMA!! Jag har tappat en TAND!". Och så visade han mig den. Ett litetlitet risgryn såg det ut som. Han berättade att han tröttnade på att den var lös, och VIPS! sa det så hade han dragit ut den. "Jag fick bara miniminiminiont, som en nollåring! Coolt, va?" sa han.

Nu har jag bråttom till jobbet. See ya!

Maaaat.

Blivit halvfabrikat två gånger hittills den här veckan.. Me no like.

Sömnlös på Söderhöjden.

Jag förstår inte vad felet är. Jag är alltid superdupertrött på kvällen när jag går och lägger mig, men när jag precis är på väg att somna börjar jag alltid tänka på något, vad som helst. Och så ligger jag där, timme efter timme. Klarvaken. Dom senaste nätterna har jag väl slocknat vid två typ? Resultatet v det blir att jag är skittrött och på dåligt humör när jag vaknar upp på morgonen istället. Samma sak varje natt.. Och okej, jag erkänner. Det ska bli rätt soft med semester, men jag tror fortfarande inte att det är bra att vara ledig flera veckor i sträck. En vecka, ja. Två? Tveksamt. Tre veckor? ALDRIG IN MY FUCKING LIFE. Nu: På väg till jobbet, sen heeeeem.

Samma gamla fotspår..

Det värsta jag vet är när tiden står stilla. Jag behöver förändring emellanåt, och det känns som att det är dags för en sådan nu. Jag hatar att känna att jag bara står och trampar i mina egna fotspår som jag redan gått i tusen gånger. Jag behöver något annat. Ska väl ta mig en funderare på om det är dags att köpa nya skor.. Igen.

Åh, en sån UNDERBAR dag!

Vi har verkligen inte gjort någonting alls idag! Eller jo.. Varit ut med Kiara i hundrastgården såklart och lite andra promenader med henne. Han även med en del shopping. Vi var in på Dressman och köpte två par shorts till Dennis och en skjorta och t-shirt, så nu klarar han sig om det blir värmebölja (vilket verkar vara väldigt långt borta (värst vad många ord som börjar på v helt plötsligt.)). Var i Riddarparken också och träffade Tickes morfar, käkade lunch på Tasty's och bara tog det lugnt. Så ja, lite har vi väl gjort :) Skulle egentligen jobbat idag, men min chef messade mig imorse och skrev att jag inte behövdes där om jag inte redan åkt. Rätt skönt med helt ledig helg! Tummen upp för den. Jobbar inte nästa lördag heller, dom fixade in någon annan, så nästa helg börjar verkligen min semester! Känns jättekonstigt.. Nä, nu ska jag glo på tv. Känns som att det blir fler inlägg nu när appen funkar igen. Jag hoppas verkligen att Blogg.se ser till att berätta för folk hädanefter när dom tänker göra något nytt som är så stort som detta varit. Inte okej att appen legat nere i en månad typ!

Nu är mitt liv komplett!

Ticke är hemma igen! Han har tydligen haft massvis med hyss för sig i Göteborg.. Rymt från dagis och sånt som man ABSOLUT inte får göra. Inte okej. Pratade allvar med honom om riskerna med att rymma från förskolan, och det känns faktiskt som att han förstod vad jag pratade om. Det är uppesittarkväll hos oss nu. Ticke och jag har lite mys framför Pettsson och Findus. Äter lite popcorn och dricker Loka Smultron/Citron. Love it. Kom dock på nu att jag måste sova snart eftersom jag drar till jobbet imorgon vid nio-tiden... Inte taggad alls egentligen, men jag kommer känna annorlunda när jag väl är där!

Äntligen funkar app-jäveln igen!

Känner mig tröttare än en överkörd gnu just nu pga sömnbristen i veckan. Men det är fan värt det! Jobbat arslet av mig, och jag älskar't. Jag jobbar några timmar imorgon också, men det är bara över lunchen. Och sen, gott folk, är det bara nästa vecka kvar innan vi sommarstänger restaurangen.. Seeeemester! :) Ska dock försöka sno till mig något pass i veckan ändå på golfen, kan ju inte vara bra att vara ledig så länge? ^^ Tog med mig lite mat från jobbet igår, så ikväll blir det wallenbergare, potatismos, små jävla ärter och någon form av sås. Yummie! :) Om några timmar ska vi åka in till stan för att hämta min prins! Sooooom jag har längtat! Första veckan blir rätt mycket "vardag" eftersom jag fortfarande jobbar och Dennis inte kommer ha någon semester. Egentligen skulle han vara hemma med Ticke, men han börjar nytt jobb på måndag så det går icke. Men ja, hellre att han får in en fot av den större storleken på det stället han ska.. Hrm, sommarjobbaän att han går arbetslös.. :) Nu ska jag fixa mig i ordning. Ska försöka flirta med gubben min och kolla om vi kan dra ut till Lidingö så jag kan hämta min kamera! :)

Long time, no seen.. Huh?

Tjabba, tjena, hallå!
Lite bloggande, men jävligt mycket verkstad är det hos oss nu! Vi har väl typ bestämt oss för att flytta från den här lägenheten, så nu letar jag för fullt överallt och ingenstans. Det finns två lägenheter som vi är mest intresserade av nu, men det känns inte som att det kommer bli något med dom - tråkigt nog. Men så är det.
 
Annars är det väl inte mycket nytt som händer. Jag har köpt en "ny" kamera, en Canon EOS 1000D. Köpte den av pappa. Älskar den! Dock måste jag nog försöka lära mig lite mer om den... Tar med den ut varje gång jag och Dennis går ut med Kiara. Fick en del bra bilder igår, eller ja.. Jag tycker dom är bra med tanke på att jag inte kan kameran ännu.
 
Idag kom förresten min älskling hem med en fin Orkidé till mig! Blev superglad, älskar dom blommorna. Jag tycker dom är så vackra.
Nu ska jag nog ta en dusch, ska försöka blogga imorgon igen. Det är dock rätt störande att jag bara kan blogga från datorn numera, hatar att göra det via webbläsaren på iPhone, och Blogg.se är så jäääävla sega med att fixa en uppdatering till deras app. BAJSPÅDOM!
 
 
 
RSS 2.0