"Sandra är i trubbel" haha, ursäkta att jag skrattar åt dig

Alltså... Vad är det med människor idag? Jag har inte pratat med en person på 6/7 månader, och helt plötsligt är det mitt fel? Hahaha! Det är så skrattretande alltihopa. Hen hälsar, via min mamma, att "Sandra är i trubbel". Som att jag ska vara rädd för något som hen?
Det finns bevis nu, svart på vitt, att det är hen som stulit mina pengar. Det finns bevis på att pengarna har gått till hens konto. Vad ska hen skylla på den här gången? Jag mår så dååååligt, jag orkar inte mer, jag har förlorat den och den och blablabla. Inse faktum. Man förlorar vänner och saker som betyder någonting för att man inte vårdar relationen. Det är inte direkt första gången det stjäls pengar av mig från hen. Jag skulle aldrig i hela mitt liv lägga ner så här mycket energi på en människa som inte ens är värd någonting längre, om det inte var för det hen har gjort nu. Jag bryr mig inte om folk vänder sig emot mig, rätt ska tamejfan vara rätt!

Jag och mamma var på banken igår, eftersom det var hennes konto mina 2000kr hade gått till. Vi tog ut ett kontoutdrag eftersom mamma ville motbevisa mig, att det inte var hon som hade gjort detta. Mycket riktigt, pengarna fanns inte kvar, dom hade förts över till den person som jag misstänkte starkast. Suck alltså.


Jag ber så hemskt mycket om ursäkt att jag har lyckats bättre i livet. Förlåt.


Att neka till döden

Idag har jag och Ticke gjort massa ärenden. Vi var på banken och fixade ny kod till min telefonbank eftersom en viss person kunde den förut. Har även varit hos polisen igen och gjort en tilläggsanmälan på den första polisanmälan jag gjorde. Märkligt att man kan neka någonting som är så uppenbart.. Man nekar hellre till döden än att erkänna att man stulit av sin familj och vänner.
Efter banken och allt sånt där åkte vi och handlade lite nödvändigheter. Passade på att hämta ut två paket också, ett från H&M och ett från Nelly.com. Jag hade beställt en klänning från Nelly, men när jag provade den satt den så obekvämt och var pösig på vissa ställen och tajt på andra så den åker tillbaka. Samma sak med klänningen från H&M, fast den var för liten. Jag hade beställt i min storlek, men fick en som var en storlek mindre. Skickar tillbaka den också och struntar i att beställa nytt. Skorna som jag beställde från Nelly kommer jag behålla iallafall. Helt underbara! 😍




När vi kom hem var klockan redan 19, så vi såg klart filmen vi påbörjade imorse, och sen var det godnatt för Ticke.
Jag själv då? Jag sätter strax igång med städning igen. Eller ja, undanplockning blir det mer. Imorgon ska jag städa medan Ticke är iväg på annat 😎


Måndag

God morgon!
Nu är jag ledig i fyra dagar framåt, förutom 4 timmar på onsdag förmiddag då vi har personalmöte..
Vi är snart påväg hemifrån, ska vara borta nästan hela dagen. Ticke ser fram emot det vi ska göra, och det gör jag också. Delvis iallafall.


Sol, sol, sol!


Haha, skickade den här bilden till min karl. Tyckte att jag hade hittat dom perfekta kalsongerna till honom, men han tyckte inte det. "Lycka till att få på mig dem" svarade han. Tråkmåns, haha!

Jag har haft en underbar dag på jobbet! Vi satt utomhus och solade i nästan en timme, så skönt! Men trots det så fick jag ingen färg på benen. As usual då. Benen är bara två stora pigmentfläckar hos mig..


God morgon söndag!

God morgon! Sitter ute på trappen och dricker kaffe och tar min obligatoriska morgoncigg. Vi väntar på att pappa ska komma hit, han ska vara barnvakt idag medan jag jobbar.

Jag bestämde mig igår för att jag ska rensa ut lite här hemma. Det finns tusen saker vi inte använder eller behöver, och vi behöver platsen till annat. Så jag började redan igår (läs: i natt). Rensade ut bland lite kläder jag inte använder, fyllde två Ica-påsar med kläder som jag ska bort. Jag har en vision att lägenheten ska vara helt i ordninggjord när min karl kommer tillbaka från sin semester. Det ska vara lite saker hemma, förrådet ska vara rensat och fixat, det ska vara fixat bland Tickes alla leksaker.. Vi får se hur långt jag kommer, haha! Jag brukar alltid tänka stort, men det blir alltid så himla lite gjort.


Den här veckan ska det vara rätt fint väder. Vi ska ta oss till Nypan idag innan jag åker till jobbet, så får vi se om dom har öppnat. När vi var där för en vecka sen hade dom stängt för att laga bassängbottnarna, och dom sa att dom skulle öppna den 26/6 igen. Förhoppningsvis har dom gjort det.

Bild från Geönan i torsdags. Ticke ville inte stanna och titta på clownen, för sånt tycker man om när ma. Är typ 4-5 år, sa han.






Fredags-ledig


Igår fick jag ledigt från jobbet. Jag behövdes helt enkelt inte. Så jag drog hem till svärisarna och drack vin och åt ost och kex. Tanken var att vi skulle åka hem mitt i natten när R kom för att hämta oss, men vi stannade kvar istället. Sov i en underbart skön säng, och vi tog sovmorgon allihopa. Ticke vaknade vid tolv sa han, jag klev upp vid kvart över.. Skönt att få sova ut!

Och såklart har det varit värsta vädret idag! Bara för att jag skulle jobba.. 😓 Men det är den turen jag alltid har. Hann iallafall åka hem först och byta om till klänning innan jag åkte ut till jobbet.

Från Gröna Lunds-besöket i torsdags <3

Imorgon har jag jobb inplanerat mellan 15-21, sen hem och sova. I veckan har vi faktiskt ingenting särskilt inplanerat, men någon sväng till Nypan blir det nog ändå. Och så ska vi åka och träffa en släkting till oss på måndag tror jag. Hoppas på det iallafall.


😅 Radiobilarna


Det blev en heldag på Grönan.. Och vi är inte ens klara (enligt Ticke). Jag är färdig för länge sen. Min rygg värker som sjutton, det känns som att jag ska gå av på mitten.
Men Ticke har haft roligt hela dagen och det är ju huvudsaken! Eller hur?




Ticke har fått åka allt han har velat åka som han är tillräckligt lång för. Vissa saker åker inte jag, som slänggungorna. Känner mig som världens hönsmamma när jag står nere på marken och ber till gudarna att han håller i sig HÅRT. Som om det skulle hjälpa ifall det skulle hända något? 😅



Nu är det dags för Radiobilarna också. Ytterligare någonting som jag inte åker.. 




Gröna Lund

Igår bokade jag in en kryssning för mig och Ticke. Petra m. familj ska också åka då, så barnen får träffas igen 👍🏻 Denna gång blir det en dagskryssning med Viking Grace :)


Vi bokade ingen hytt för jag räknar typ med att vi ändå kommer vara och leka och så hela tiden!

Idag är det dags för Gröna Lund. Ticke sprang in till mig imorse vid 10 och var jätteexalterad och glad! "Mamma, vakna nu så vi kan åka!". Så nu ska vi alldeles strax gå hemifrån, mot tunnelbanan. Hatar att åka kommunalt, men lämnar hellre bilen hemma i tryggt förvar :)


En SÅN dag



Vi hade planerat att vår lilla familj skulle äta middag tillsammans idag eftersom det inte händer så ofta. Vi bestämde tacos, och tidigare på dagen var jag och handlade hem grejer till det.
Dock skulle jag till skolan först och göra slutprovet i medicin (och jag tror jag failade rätt hårt) och sen hem och fixa middag. På vägen hem från skolan ringde jag R varpå han direkt säger att han var tvungen att sticka till Märsta för att jobba. Ticke fick vara ensam hemma i en timme ungefär, men det klarar grabben galant. Han har ju telefon att ringa med om det skulle hända någonting.

Så, det blev bara jag och Ticke ändå. Men vi kollade på film tillsammans medan vi åt middag. Jag plockade till och med fram dom finaste tallrikar vi har, bara för att få lite lyxkänsla 😍

Bild från när vi var på kryssning. Ticke var med i teckningstävlingen.


Dagen innan löning


Usch! Jag tycker inte om att springa i tvättstugan. Inte alls faktiskt. Men det är behövligt. Med två vuxna och ett barn i lägenheten blir det mycket tvätt. Nästa vecka ska jag tvätta alla sängkläder och se till att min karl har rena kläder när han åker bort. I tio dagar ska han vara borta, på andra sidan jordklotet.


Christopher ska vara ute och leka en stund nu, allt för att slippa undan disken haha! Men han slipper inte ändå. Han har haft hela dagen på sig att gå ut, och precis när jag säger att vi ska diska så tar han på sig stövlarna och smiter iväg. Lille rackare!


Jag står lite i valet och kvalet

Jag får lön imorgon, en riktigt bra lön dessutom. Jag har lovat Ticke att vi ska göra någonting som han vill göra imorgon, hela dagen. Antingen blir det Gröna Lund eller något annat som han får välja.

Jag står i valet och kvalet om jag ska köpa en ny telefon eller inte. Min telefon är helt sprucken, och det spelar ingen roll om jag lagar glaset eller inte. Själva telefonen är böjd så glaset kommer spricka igen. Och igen och igen och igen. Jag vill gärna ha en iPhone 6, men ska jag lägga ut nästan 7000kr på en ny telefon? Bara för att jag vill ha en sån? Eller ska jag spara pengarna och lägga dom på någonting annat? Jag får nästan ångest av att eventuellt lägga ut så mycket pengar på en telefon.

Idag ska jag gå till gymmet. Inte för att jag känner att jag måste träna och gå ner i vikt och allt sånt där, även fast det skulle vara trevligt, utan för att jag måste träna upp min kropp så den blir starkare. Jag ska försöka få tid att gå dit åtminstone någon gång i veckan. Jobbar ju inte så mycket i sommar, så det ska väl inte vara något större problem.




Tre stormvindar, nya naglar och en liten hundvalp


Tänk vad smidigt att ha som ett extrabatteri till telefonen med sig i väskan! Det är bara själva laddarsladden som behövs för att kunna ladda telefonen när batteriet börjar tryta.  Jag ska se till att ladda upp denna så att jag har den på torsdag när jag och Ticke ska ha våran mor och son-dag.
Han vill gå på Gröna Lund, och jag har sagt att vi gör det om det inte är alltför dåligt väder.

Nu ska jag fixa i ordning lite middag, sen är det dags för sängen för Ticke och lite plugg för mig. Håller på med den sista uppgiften nu; smitta och smittspridning. Skitkul, men SÅ jobbigt. Imorgon har jag slutprov 😓😰


Min kollega har precis varit här med sina två barn och en liten hundvalp. Jag gjorde hennes naglar mesans ungarna sprang och röjde järnet här.. Som tre små stormvindar 😅 Dom var ute i lekparken en hel del också, trots regnet.




Lite uppdatering bara


Igår var vi och träffade min syster, hennes man och Claudia. Dom bor i Ronald McDonald-huset en gång om året för en årskontroll ang. Claudia. Mer om det finns att läsa hos syrran 👍🏻 Jag och Ticke har nog varit och hälsat på dom där dom senaste 2-3 åren.

Barnen fick leka i båda lekparkerna som finns, den som ligger precis vid huset är mer anpassad för mindre barn, och den som ligger vid sjukhuset är för både små och stora. Mitt i skogen mellan huset och sjukhuset finns ett litet stenrike med olika sorters stenar från olika delar i Sverige. Går man in i skogen och följer stigen hittar man ett rep som man kan följa till ett troll som sitter på ett litet "berg".
Rummen på Ronald McDonald är gjorda för att vara så hemtrevliga som möjligt. Golvlisterna är lite välvda för att det ska se lite mjukare ut, samma sak med listerna i taket. Och själva taket är välvt, på vissa ställen går det neråt och på andra ställen välvs det uppåt. Det skapar mjuka, fina linjer och skuggor.


Claudia fick med sig lite rör och droppgrejer, plåster och bandage när hon hade varit på årskontrollens första dag och Ticke föll offer för hennes doktorerande 😅 Jag sa till henne att när jag ska göra praktik på sjukhuset i höst och ska få sätta blodprov så kommer ingen behöva visa mig hur man gör, för det har min 9-åriga systerdotter redan lärt mig. 😷😄

Nu ska jag göra mig i ordning för dagen, om fyra timmar ska jag på möte på jobbet..




Humörskiftningar alá carte!


Vilken dag! Den började bra, glatt humör och skratt och lek. Sen blev det värre och värre. Och ännu värre. C har varit på sånt jävla humör idag! I ena stunden är han superglad för att i nästa ha vänt på en femöring och blivit jättesur och grinig. Känner igen detta humör alltför väl.. Det är inte bara idag han har varit så. I princip varje dag skiftar hans humör likt en tjej med PMS. Det är som att han inte vet hur han ska hantera sina känslor, och jag vet inte hur jag ska hantera dessa "utbrott".

Jaja. Imorgon är en ny dag med nya friska tag! En kollega kommer hit med sitt barn. Jag ska fixa hennes naglar och barnen får vara ute och leka om det är okej väder = inget regn.



Plugghäst in da house 😎


Jag spenderade halva natten med att plugga och har även spenderat hela morgonen till detsamma. Jag har skickat in fem uppgifter nu, så det är bara en kvar. På onsdag ska jag ha prov i medicin-kursen. Av någon anledning är jag inte nervös, och det brukar bara innebära att jag inte kan tillräckligt. Är jag nervös däremot så brukar jag kunna massor, men vara osäker på om jag har pluggat på rätt saker..
Jaja. Om 8 dagar börjar nästa kurs, och denna gång är det vård- och omsorgsarbete 1. Jag kommer kunna validera den kursen vilket innebär att jag min chef bara skriver under en blankett som jag sedan skickar in till skolan. Halleluja!
Nu väntar jag på samtal från mitt jobb. Jag gjorde tydligen något fel med min timrapport från maj, så jag ska få veta vad det blev för fel.



Lunchdags

Hallå där!
Ticke har precis kommit in från lekparken så vi ska äta lunch nu. Slängde ihop en kycklinggryta alá thai med nudlar till. Får se vad han tycker om det :) Efter lunchen ska vi ut och leka lite, och sen ska jag dra till jobbet. Sista dagen innan några dagars ledighet igen 👍🏻



Mitt barns dag.

Nästa vecka ska jag nog ta med mig Ticke på kryssning igen. Fast en dagskryssning denna gång. Det var så skönt att komma hemifrån och bara få vara, och jag tycker att jag och Ticke förtjänar det igen. Det blir nog på tisdagen, men vi får se. Jag ska kolla runt om det är någon mer som vill följa med.
Och så tänkte jag att jag och Ticke ska ha en dag alldeles för oss själva någon dag. En dag när han för bestämma precis allting vi ska göra bara vi inte gör det hemma. Han får bestämma lunch och middag, om han vill vara på lekland eller grönan eller Skansen eller om vi åker till Furuvik eller Eskilstuna. Ja, allt ska han få bestämma.


Regnig dag

Igår blev jag jagad av fiskmåsar. Dom var helt galna! Dom hade en unge alldeles i närheten, så dom ville bara skydda den. Det hela slutade iallafall med att jag fick gå en lång omväg tillsammans med en vilt främmande tjej, hoppa in i hennes bil som stod längst bort på parkeringen och så körde hon mig till min bil så jag bara kunde hoppa in. Fiskmåsar skyddar verkligen sina ungar med allt vad dom är värda.


Idag är det en regnig dag. Pappa kommer hit om ett par timmar för att vara barnvakt åt Christopher ikväll medan jag jobbar. Jag hade tänkt att vi skulle gå ut och leka sen, men med det här vädret kan man väl bara drömma om det..

Nu ska jag ta ett varmt bad så att jag kan fixa mig i ordning sen.


Glad midsommar!

Utsikt från Viking Cinderella

Jag jobbar ikväll. Ska egentligen sluta 22.20, men kommer nog sluta redan 21.45/21.50.

Hur firar ni midsommar? Ticke är med karln hos hans föräldrar. Dom skulle grilla.. Jag är inte alls avundsjuk😓😢😩


Torsdag kväll

Vilopaus med musik i lurarna 🎧

God kväll! Jag åkte på jobb ikväll. Eller i natt egentligen eftersom jag jobbar 21-08. Ska hem direkt efter jobbet och sova 1-2 timmar och sen ut och leka med Christopher innan jag ska åka till jobbet. 16.30-22.30 jobbar jag imorgon. Inte så många timmar, men det är storhelg så jag är glad!


Idag var Ticke jättetrött efter väldigt få timmars sömn..

Imorgon är det midsommarafton! Vad gör ni då? Jag kommer som sagt jobba eftermiddag och kväll. Vi får se om min karl och Ticke åker till karlns föräldrar, jag antar det iallafall. Isåfall åker jag dit direkt efter jobbet. På lördag jobbar jag 16.30-22.30 igen och samma på söndag. Skönt att jag får några timmar till julilönen iallafall!

Lyckades bra med mina naglar igår 💅🏻


Variation

Variation

Jag är så trött. Ögonen går i kors. Jag ska lägga mig alldeles strax, men jag ville fixa mina naglar först. Och sen började jag lösa en blogg som jag aldrig läst förut. Grymt bra! Ska bara försöka komma på vad den heter igen.. Ditte någonting.


Nagelfix

Jag gjorde naglar på två kollegor igår. Dom blev böjda, och jag blev riktigt nöjd själv! Båda ville ha samma glitter, på bilderna ser det nästan gult ut, men i verkligheten är det mer orange.

Nästa vecka har jag ytterligare en tjej inbokad för naglar, och ikväll ska jag försöka fixa mina egna. Jag vill ha rosa glitter, ljust och fräscht helt enkelt 👌🏻

Jag ska ringla den där tjejen som jag ska gå utbildning hos också..

Långa naglar med orange glitter

Korta naglar med orange glitter


Sommarlovskryssning


Igår bestämde jag och R att vi skulle åka på kryssning. Sommarlovet på Cinderella började idag. Och eftersom Ticke har aldrig varit på kryssning förut tyckte jag att det skulle passa bra. Sagt och gjort, vi bokade biljetter och idag kl. 17.30 gick båten.
När vi hade klivit ombord gick vi direkt till hytten och hängde i ungefär 20 minuter, sen drog jag och Ticke till Knatteland och spelade ett sånt där fotbollsspel med pinnar (någon som fattar? haha). Han träffade på Ville Viking också och fick både en och två kramar av honom. Dom spelade även en liten match mot varandra, som Ticke vann 😎 Oväntat va? Haha

Vi åt middag i buffén. Christopher var från början inte alls sugen på någonting, men när räkorna ställdes fram på bordet var han snabbt där med händerna. Han älskar räkor! 🍤

Efter middagen gick vi upp till Knatteland igen och stannade där till kl. 22 då dom stängde. Gick till knattediscot då, men det var inte bra musik där tyckte C, så vi drog till hytten och spelade massa kort istället.
Imorgon börjar dagen redan vid 8.. Vi ska äta frukost då och sen är det massor av aktiviteter inplanerade tills vi är i Stockholm igen.

Nu ska jag sova, grabbarna ligger och sover båda två..




Minisemester



Vi drog på kryssning idag, återkommer imorgon 👋🏻


Mina områden 🎧


Jag älskar det här området! Det är fint både på sommaren och på vintern, hösten och våren. Men mest mysigt är det nu på sommaren. Vi har det så himla bra här! Precis runt hörnet har vi en lagom stor skog, det finns flera olika lekplatser här omkring, vi har som en liten plaskdamm i en lekpark nära centrum. Och på kvällarna och tidigt på morgonen knatar rådjuren runt huset och äter från grannens tomatplantor och solrosor. Ibland känns det som att bo i en djurpark, haha! Vi har både räv, grävling och rådjur här. En och annan råtta också, men det kommer man ju inte ifrån riktigt.
Om jag fick välja skulle vi aldrig flytta från området, men från lägenheten skulle jag kunna tänka mig att flytta om vi skulle flytta till en större. Men det blir nog inte än på ett tag. Den här lägenheten är så vi. I love it! ❤️😍

På tal om lägenheter.. Vilken människa i världen har absolut inget liv? Haha.. Någon har lagt ut en lägenhet på blocket och fyllt i med min karls telefonnummer och namn. Fick en magkänsla direkt att jag vet vem det är..


Snart är det godnatt 😴


Vi sitter och kollar på Mästerkatten i stövlar just nu. Ticke ska lägga sig så fort den är slut. Han måste vara pigg och glad imorgon för det kommer bli en rätt lång dag. Jag ska packa ner bekväma kläder till oss alla och fixa i ordning här hemma innan vi beger oss härifrån.


Jag ska inte slänga madrassen förresten! Jag ska försöka ta den till någon skräddare som kan klippa till den och sy om överdraget så den passar våran säng istället. Det är en sjuhelsikes dyr madrass så det vore lite som att kasta pengarna i sjön genom att slänga den.

Varför får jag alltid feta porisar precis vid mungiporna?


Ändrade planer

Det blev andra planer idag. Vi skippade badet och drog iväg till leklandet i Skärholmen istället. Och, som vanligt när det gäller min son, lyckades han göra sig illa. Inte mycket, men ändå.
Imorgon väntar ett litet äventyr, bara vi tre i familjen. Ska bli så mysigt! 😏


Söndag

God morgon söndag..
Jag lovade Ticke igår att vi skulle gå och bada idag. Om det var fint väder skulle vi till Nypan och om det inte var fint väder skulle vi till Eriksdalsbadet. Vad det blir?


Det regnar ute, så vi ska åka till Eriksdalsbadet om ett tag. Jag tänkte att vi ska äta lunch hemma först och sen åka iväg. Då hinner jag väcka min karl också, för han lovade att han skulle följa med.

Innan vi börjar med lunch och bad och allt så ska jag skicka in en uppgift till skolan och plocka undan lite här hemma. Vi har en madrass som ska slängas, den ligger just nu och tar upp plats på golvet i vardagsrummet.. I veckan ska jag även rensa ur här, kasta det som ska kastas och ge bort det som ska ges bort.

Igår var det riktigt härligt väder! ☀️






En ny familjemedlem


Dagen innan någon tömde mitt konto så köpte jag en liten kaffebryggare. Helt perfekt för mig, för jag dricker ungefär 3-4 koppar kaffe på morgonen, och sen några till under dagen. Jag får väl se det positiva i det hela trots allt, haha 😂
Jag kommer dock säga åt personen som äger kontot att antingen anmäla sitt kort stulet eller sätta tillbaka varenda litet öre på mitt konto, pronto. Jag bryr mig inte om det var hen som gjorde det eller inte (jag vet att det inte var det). Pengarna ska tillbaka.

Det räcker tydligen inte med att skämma ut sig helt och hållet på ställen där ens familj jobbar, eller att ljuga och hitta på stora saker för pengars skull. Hen som gjorde det var tvungen att sätta både mig och en annan familjemedlem i skiten helt och hållet.
Jag har pratat med polisen idag igen, och dom kommer inte lägga ner detta än iallafall. Det känns ju skönt, önskar bara att hen kunde sluta försöka förstöra tillvaron för sin familj.

Jaja. Nog om det, kommer skriva mer när jag vet mer om vad som kommer hända. Christopher sover nu, hoppas han sover relativt bra i natt.. Han har vaknat så sjukt tidigt varje morgon hos min syster och hennes familj. Typ 4-5 varje morgon! Och då har han ändå varit uppe till 22 ca.. Igår var van och hans kusin vakna till närmare 23.30, och ändå klev han ipp vid fem idag! Helt galet.. En annan skulle sova bort hela dagen 😏


Hemåt


Det är så VARMT ute! Vi är på väg hemåt, men jag var tvungen att stanna för att köpa en red bull och ta en cigg. Blev så jäkla trött helt plötsligt..



Studentdag


Inte världens bästa bild, men såhär såg jag ut idag 👌🏻 Älskar dom vita jeansen, dom fick jag av Steffi i höstas. Toppen fick jag av Petra idag, den ville hon inte behålla.

Bad Claudia ta ett kort på mig när vi väntade på att flaken skulle åka iväg. Man måste bli klar med posen direkt haha, annars vet man inte hur man ser ut på kortet.. Så, ja. Det blev en rätt stel pose haha 😅


Grattis Stephanie till studenten! :)
Nu väntar grillning av hjort och lamm, och massa god sallad och andra tillbehör.. Yummie!







Min otursfågel


Christopher, den lille otursfågeln lyckades slå upp ett jack i pannan idag. Det blödde som sjutton, men det gick bra ändå. Inget sjukhus behövdes, bara ett plåster och lite sterilt vatten. Han har jättesvullna ögon just nu. Han är tokallergisk mot gräspollen, så det kliar och svider hela tiden trots allergitabletter och ögondroppar. Hoppas det blir lite bättre längre fram i sommar..





En tjuv i familjen


Fick en jävla tråkig överraskning nu på morgonen.. Kollade mitt konto och upptäckte att någon har snott 2000 kronor av mig. Någon har listat ut koden till telefonbanken och sen fört över pengar till en person jag känner. Jag är 100% säker på vem det är. Det här var mina sista pengar innan lönen kommer, pengar som jag skulle spendera på bl.a Stephanies student och bensin så att jag och Ticke kan åka hem till Stockholm imorgon. Det här var pengar som jag har hållit i hårt för att vi ska ha någonting att leva på tills lönen kommer. Och nu undrar Ticke: "Vem är tjuven?".

Jag undrar inte, för jag vet. Jag vet vilket konto pengarna har gått till och jag vet vem som gör såhär. För vi har bara en i familjen som snor pengar av folk och hoppas att hen inte åker dit. Jag vet att hen vet att jag vet. Jag har gjort en polisanmälan och även sagt namnet på den som pengarna gick till, för jag var tvungen att anmäla hen också. Den andra personen har redan massa anmälningar och domar på sig sen tidigare, och nu ytterligare en anmälan.
Att man ens kan komma på tanken att göra en sån här sak? Och dessutom från mitt sparkonto. Pengarna skulle gå till, som jag skrev högre upp, Stephanies student och bensin så jag kan ta mig hem från Motala. Nu får Stephanie nöja sig med ingenting i studentpresent. Och bensinen? Jag fick låna pengar av min pappa till det.

Och till dig som har gjort detta:
Skaffa ett jobb och ta tag i ditt liv och dina bekymmer. Sköt jobbet ordentligt, få inte sparken hela tiden, sätt dig inte i situationer du inte kan ta dig ur. Se till att få hem det du vill få hem. Om du ens vill det, det är ju frågan. Jag tror inte att du bryr dig om det så mycket, för hade du gjort det så hade du kommit till insikt för länge sen..


Värme, sol, studsmatta

Vi kom fram till Motala sent i natt. Klockan var närmare ett och jag längtade efter att få lägga mig i sängen för att sova. Så skönt! Jag och Ticke delar säng, en liten, smal 90-säng (eller 80?). Men det var så mysigt att få sova bredvid honom.
Tro det eller ej, men oftast samsover jag och Ticke. Det är så mysigt att ha sitt barn nära. Dock kan det vara lite jobbigt ibland eftersom han rör sig så mycket när han sover, but still.. Mysigt!




Idag har vi inte gjort många knop. Jag blev väckt vid 9.30. Svepte en kopp kaffe och sminkade mig sen för att jag, Petra och Ticke skulle åka in till stan. När vi kom hem igen fixade vi lunch och barnen hoppade studsmatta.



😏











Roadtrip



God kväll!
Jag är redan på väg till Göteborg nu. Som jag skrivit tidigare blev jag ensam att åka pga vissa omständigheter.. Så tråkigt, men jag åker iallafall. Jag längtar tills jag är framme i Göteborg! Äntligen kommer jag få träffa min finaste älskling ❤️


👍🏻



Så fort jag är klar med städningen ska jag åka till svärföräldrarna och grilla. Synd att karln inte kommer vara med, men han har annat att tänka på och göra idag.

150607

Goddag, goddag!
Jag vaknade för några timmar sen. Har en hel del tråkigt att göra nu, bl.a städning av lägenheten. Det är styrelsemöte imorgon och karln min är ordförande så nu ska dom ha det hemma hos oss. Så jävla skönt att jag jobbar hela dagen imorgon då, så slipper jag träffa massa grannar. Jag tycker verkligen inte om att träffa folk, så jag är bara glad över det.
Nu är det två dagar kvar tills jag åker till Göteborg! Jag är så glad över det, även fast det har blivit lite ändringar i vilka som ska med.. Från att ha varit 3-4 blir det nu bara jag antagligen.


150606, lördag


För fyra år sen såg det ut såhär ^ Jag och Ticke firade nationaldagen i Riddarparken i Jakobsberg. Ticke har, på bilden, en papperstuss i näsan efter att ha lyckats springa in i en plastkedja. Jag minns hur blodet forsade, man ser dessutom på bilden att han skjorta var nerblodad. Jag minns även känslan jag hade när jag hörde hans vråltjut efter mig, jag blev helt iskall och livrädd, och när jag såg honom stå med ansiktet fullt i blod så höll jag själv på att börja gråta. Men det gick bra. Det var ju som tur var bara näsblod och han har rätt känsliga blodkärl i näsan så han börjar blöda näsblod ganska lätt än idag.

Den här nationaldagen har jag tillbringat på jobb. Först som personlig assistent och sen direkt vidare till blackjacken. Ikväll var jag på Dovas och jobbade.
Jag fick höra massor med saker om en viss person, och fy fan vad jag skämdes. Jag låter saker vara oskrivna och osagda nu, för alla skulle veta vem jag pratar om ifall jag nämner någonting om denne.

Nåväl. Imorgon är jag ledig från jobben, så jag ska ta tag i hemmet ordentligt. Jag ska skrubba varje liten vrå och laga en god middag till min karl. Jag själv nöjer mig med en kycklingfilé och lite sallad och ett glas vatten. På måndag jobbar jag heldag igen, 7.30-21.00.. Och på tisdag åker jag till Göteborg!



När den lediga dagen består av städ och jobb

Idag har jag lagt undan allt vad plugg och jobb (pers. ass. & hemtjänst) heter. Däremot befinner jag mig just nu i Jordbro och jobbar med blackjack. Började 19 och slutar tolv, eller tidigare hoppas jag! Jaja. Det är iallafall kul att komma hit och bli varmt välkomnad. Har inte varit här på flera månader och visserligen har dom bytt krögare, men en ur personalen är kvar.


Jag längtar hem till min säng. Ska upp astidigt imorgon eftersom jag börjar jobba klockan 8.. Dagen kommer gå fort, den kommer flyta på som den alltid gör. Men det kan vara rätt så kämpigt med ett långpass när man är med samma person hela tiden. 8-21, 13 timmar. Timmar som så väl behövs till juli-lönen.. Kommer jobba 3-4 dagar i veckan i sommar. Jag har förberett Ticke på det, så han är väl medveten om att jag inte kommer vara tillgänglig hela dagarna.
Fy sjutton vad jag längtar tills på tisdag! Ynka fyra dagar kvar, men vad ska jag ha på mig på hans skolavslutning? Och vad ska jag ha på Claudias avslutning? Och Steffis student? Så många frågor, men inte ett jävla svar, haha!




 

Ledig dag i tvättstugan

Idag är jag ledig! Och så är det så humla skönt väder ute, sol och varmt.. Och då håller jag på i tvättstugan. Springer upp och ner, ner och upp. Men jag är klar om någon timme, och förhoppningsvis är lägenheten även städad lite magiskt sådär. Haha, önskar att jag kunde knäppa med fingrarna så alla grejer la sig på sin plats och så att det var dammsuget och golven färdigskurade. Drömma går väl?
Jag har en hel del plugg att ta igen 

Jaja. Imorgon jobbar jag 8-21 och sen 21.30-02. Tur att jag är ledig på söndag så att jag kan sova ut ordentligt.




Workaholic.

Jag kommer nog aldrig bli mig själv igen efter den här intensiva jobbperioden jag har haft nu. Jag har missat möten, samtal, läkartider och glömt bort mina vänner (inte glömt på riktigt då). Jag har struntat i att göra saker för mig själv, jag har prioriterat jobbet framför allt dessa två månader som har gått sen sjukskrivningen gick ut.
Och nu.. Nu känner jag mig som ett skal utan innanmäte. Jag är liksom bara jobb och plugg. Och jag har egentligen två val: Jag kan sluta jobba, eller sluta plugga. Men vänta.. Nä! Det kan jag ju inte alls. Jag måste ju jobba för att kunna plugga, för jag har inte råd att plugga annars. Och om jag inte pluggar kan jag inte behålla jobbet eftersom dom måste få in fler undersköterskor nu och jag är klar i december typ. Tror jag iallafall.
Eller.. Det finns ett alternativ till. Jag kan börja säga nej. Nej, jag kan inte ta det passet. Nej, jag kan inte jobba extra. Nej, jag kan inte ställa upp. Fast då får jag dåligt samvete istället för att jag aldrig ställer upp och för att jag alltid säger nej. Hur gör andra normala människor? Jobbar alla såhär jävla tokmycket?
 
Jag längtar tills på tisdag. Då har jag 8,25 (haha!) dagars ledighet att se fram emot. Jag ska umgås med Christopher så mycket att han tröttnar på mig. Nä, inte riktigt kanske.. Men vi ska göra mycket roligt i sommar iallafall, trots att jag kommer jobba vissa dagar i veckan.

Lite småprat bara

Goddag goddag!
Jag börjar jobba om 3,5 timme ungefär. Jobbar enabrt med hemtjänsten idag, vilket kan vara ganska skönt. Dom där 19 timmarna som jag jobbade igår... Alltså shit, jag fattar inte hur jag kunde orka.
Jaja. Till något helt annat nu då.. Nästa vecka åker vi till Göteborg! Om ynka fem dagar är vi i Göteborg och kollar på Tickes skolavslutning. Nu har han äntligen fått kavajen som han hade på sitt kalas här i Stockholm. Han kommer vara så fin och stilig min lille prins! Och jag då? Vad sjutton ska jag ha på mig då?! Jag har inte bara en avslutning att gå på.. Det är Tickes, Claudias och Stephanies. Steffi tar studenten, så jag vill ha någon snygg klänning på mig då. Speciellt nu när magen börjar försvinna, så man slipper gå med konstig form; Tuttar, mage, rumpa, lår haha.
 
Hittade en hel del snygga kläder inne på Zalando. Men eftersom jag snarare är Slösa än Spara så kan jag inte beställa hem någonting ännu. Det blir antingen när lönen kommer eller när skatten kommer tillbaka.
 
Jag tycker att den här klänningen är jättesöt! En spn här skulle jag lätt vilja ha.
 
 
 
 

En sovmorgon i horisonten

Det känns lite som att den där efterlängtade sovmorgonen bara glider längre och längre bort.. Jobbade heldag idag, och när jag kom hem skulle jag ju plugga. Tji fick jag. 30 minuter hann jag vara hemma innan jag fick åka och jobba med blackjack. 19 timmars arbete idag. Mitt huvud är som en seg kola. Vet inte riktigt om jag är trött eller pigg, om jag ska skratta eller gråta.. Jag vet inte ena om huvudvärken börjar göra sig påmind, faktiskt är riktig huvudvärk eller om det vara är hjärnan som säckar ihop inuti.

Skitsamma. Jag ska ta en kopp kaffe och en cigg nu efter maten. Åt spenatsoppa och ett kokt ägg nyss, så efterrätten är efterlängtad.



Lite plugg såhär efter jobbet

Halloj! Jag har precis kommit hem från jobbet. Började med hemtjänsten imorse vid 7.30, och avslutade som assistent. Det är så skönt att kunna hoppa runt både i hemtjänsten och som assistent!

Nu tänkte jag sätta mig och plugga lite. Har snart slutprov i medicin-kursen, men innan det måste alla inlämningar vara klara.. Det värsta med att jobba heltid, ta hand om hemmet och allt som hör till och plugga heltid, det är att jag knappt har tid för något annat. Jag älskar mitt jobb, och tro det eller ej, men jag älskar pluggandet också! Det jag inte älskar är att ta hand om hemmet, men om inte jag gör det så gör ingen det. Min karl är ju nästan aldrig hemma (mer sällan än mig), så jag får glatt bita i det sura äpplet ett tag till.



2 år ungefär

Jag och R har varit tillsammans i typ två år nu. Det rör sig väl om någon vecka hit eller dit, vi har liksom inget bestämt datum. Men jag tänkte ändå försöka göra något för honom. Inte för att det är två år som vi har varit tillsammans, utan mer för att visa att jag uppskattar allting han gör. Han har hjälpt mig med så mycket dom senaste två åren, och jag är honom evigt tacksam för allt han har gjort.

Men nu är frågan; vad gör man för den man älskar? Jag vill inte ge honom en present, för det känns så... Presentigt, haha! Jag skulle egentligen vilja boka in biljetter till en weekend någonstans. Typ Paris, eller någonstans i Italien.. Bo på hotell och äta underbara hotellfrukostar, strosa omkring på stan, shoppa.. Eller bara göra det han vill. Bort vill jag iallafall, och det bästa skulle vara om vi kunde göra den resan i slutet av juli isf. Dock är alla biljetter så jävla dyra då, men någonting ska jag väl lyckas hitta?

Hjälp mig, jag behöver tips och råd på vad vi kan göra! I slutet av juli/början på augusti måste det bli. Och så ska jag prata med hans arbetskamrater och se till att dom sköter allting under dom 3-4 dagarna vi kommer vara borta. Tips?




Tisdag och tunga moln

Goddagens allihopa! Jag har varit vaken ett par timmar nu, men känner mig fortfarande helt seg. Ska lägga mig i badet strax tänkte jag, brukar bli piggare av det.
Ikväll slutar jag jobbet 21.40 och då är det bara åka hem direkt och sova. Larmet ringer 6.00 imorgon bitti, och dagen kommer bli lång.. Riktigt lång. Tur att jag har sovmorgon på torsdag! :)





Glossybox, jobb och plugg


Jag fick hem min glossybox idag! Jag tycker om alla produkter jag har fått hittills. Imorgon ska jag färga ögonbrynen innan jag åker till jobbet. 

Schemat för den här veckan är lite knasigt, men det kommer funka galant ändå. Jag jobbar hemtjänsten imorgon från 16.30-21.40, på onsdag börjar jag 7.30 i hemtjänsten och slutar vid 14, och då ska jag åka direkt till assistansjobbet och köra på till 21. På torsdag jobbar jag hemtjänsten igen från 16.30 och på fredag och lördag är det inte säkert än hur jag jobbar.

Hoppas på en fet lön nu i juni iallafall. 162 timmar kom jag upp i i maj, men det kommer bli några fler. Ska träffa lönetjejen på torsdag och gå igenom alla mina timmar sen i januari så att allting blir rätt. Sen är det bara köra på med en nystart.

Nu ska jag plugga lite till.
RSS 2.0